Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Zuzana Čaputová  hétfőn sajtótájékoztatót tartott az aktuálpolitikai történések kapcsán. Az államfő azután döntött nyilvános fellépéséről, hogy a sajtóban magas rangú politikusokat és állami hivatalnokokat hoztak kapcsolatban Marian Kočner kétes hírű vállalkozóval, akit jelenleg is őrizetben tartanak, és több bűncselekmény elkövetésével is vádolnak.

 

Az államfő arra figyelmeztetett, hogy az információk, melyek a közvélemény elé kerülnek, hatással vannak az államba fektetett közbizalomra.

 

„Arról beszélnek, hogy Szlovákiában az igazságosság árucikk volt, és hogy bizonyos emberek meg tudták vásárolni maguknak. Emberek a hivatalokból, akiknek védeniük kellene bennünket (rendőrség, ügyészség, bíróságok), őket védték. Emberek egy része kollaborált velük, a bűntényeket szolgálták, és emberek egy része telfogadta ezt az állapotot.”

 

 hirdetes_810x300  

mondta az államfő, aki épp ezért személyi, politikai, diszciplináris és bűnvádi felelősségvállalásra szólított fel.

 

„Amennyiben a bűnügyi szerveknek okuk van érdeklődni az államtitkár kommunikációja iránt egy gyilkossággal és egyéb bűncselekményekkel vádolt személlyel, tarthatatlan továbbra is megmaradni az igazságügyi minisztérium egyik legmagasabb pozíciójában.”

 

Az államfő arra kérte a polgárokat, hogy ne veszítsék el bizalmukat az igazságszolgáltatásban, „mert az a társadalom, amely nem bízik az igazságszolgáltatásban, nem lehet demokratikus”.

 

Jankovská tagad, az OĽaNO és az SaS a Smeres államtitkár leváltását követeli

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.