Ma reggel 9 órától egész napos tüntetés kezdődik Monika Jankovská leváltása érdekében. Az igazságügyi minisztérium államtitkárának mobilját az elmúlt napokban kobozta el a rendőrség, mivel azzal gyanúsítják őt, hogy kapcsolatban állt Marian Kočnerrel, akivel még annak letartóztatásának napján is írogatott.

 

A mai tüntetést Igor Matovič kezdeményezte, mivel az általa megadott vasárnap esti határidőig sem Gál Gábor igazságügyi miniszter, sem Peter Pellegrini kormányfő nem váltotta le Jankovskát. Matovičhoz vasárnap este az SaS is csatlakozott.

 

Jankovská új mobilt adhatott oda a rendőrségnek

 

 hirdetes_810x300  

Az OĽaNO elnöke jelezte, hogy amennyiben a Smer és a kormány ragaszkodik Jankovskához, az ellenzék rendkívüli parlamenti ülés összehívását fogja kezdeményezni.

 

Vasárnap este maga Jankovská is ellentámadásba lendült. Közösségi oldalán közzétett nyilatkozatában cáfolta, hogy bármilyen kapcsolatban állt volna Kočnerral, és tagadta azt is, hogy kommunikáltak volna. Egyben jelezte, hogy büntetőfeljelentést tesz Igor Matovičra.

 

 

„Nyugi, majmocska. Börtönben végzed“ – reagált Igor Matovič hozzászólásban Jankovská bejegyzésére.

 

A képen a következők lehetnek: 1 személy, szöveg
Igor Matovič hozzászólása több mint ezer lájkot kapott. Kép: Facebook

 

Majmocskának maga Kočner nevezte kiszivárgott üzeneteiben Jankovskát, akiről úgy beszélt, mint aki Žitňanská lemondása után a helyére került Gál Gábor helyett a minisztériumot irányítja.

 

Gál Gábor is Zsuzsová hálójában

 

Gál Gáborral kapcsolatban érdekesség, hogy a Kuciak és menyasszonya meggyilkolásával kapcsolatban megvádolt Zsuzsová a DenníkN szerint azt írta, „őt már behálóztam a Facebookon.“ Zsuzsová Kočner legközelebbi munkatársaként az elmúlt években több befolyásos politikussal írogatott erotikus tartalmú üzeneteket, hogy azokkal később Kočner a politikusokat zsarolhassa.

 

Ha tehát igaz Zsuszová állítása, akkor több más ismert politikus mellett Gál Gábor, a Most-Híd igazságügyi minisztere is érintett lehet az ügyben. Gál egyébként nem volt hajlandó leváltani Jankovskát a Kočnerral való állítólagos kommunikáció nyilvánosságra kerülése után sem. Azt nyilatkozta, hogy akkor lép, amennyiben a rendőrség megerősíti az információ valódiságát.

 

Csakhogy már maga a rendőrségi razzia, melynek során nemcsak Jankovská, hanem több magas beosztású bíró illetve ügyész mobiltelefonját  is elkobozták, annak megerősítését jelenti, hogy eljárás indult ellenük a Kočnerral való kapcsolatuk miatt.

 

Hogy Jankovská ennek ellenére mégis tagad, a DenníkN szerint az magyarázhatja, hogy a rendőrségnek új mobiltelefont adhatott csak át, amelyben már nincsenek benne a Kočnerral való üzenetek. Elképzelhető, hogy a rendőrség így nem tudja majd párosítani azokat a Kočner telefonjában talált üzenetekkel.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!