Nyitókép forrása: reprofoto

 

Nem váratott magára sokat – néhány nappal azután, hogy zátonyra futott az MKP és a Most-Híd összeborulási kísérlete, Összefogás néven új magyar érdekképviseleti platform alakul.

 

A platform előkészítő bizottságában szerepel Mózes Szabolcs, Orosz Örs, Laboda Róbert, Szabó Krisztián, Kotiers Róza, Bauer Edit és Zászlós Gábor.

 

A platform kezdeményezői a mai nappal aláírásgyűjtésbe kezdtek. Elmondásuk szerint nem új párt létrehozása a céljuk, hanem egy nyílt platform kialakítása,

 hirdetes_300x300  

 

„ami erősíteni tudja a közösségünkért tenni akaró, nemzetünk sorsa iránt elkötelezett embereket, ami végre megteremtheti a kívánt és szükséges egységet”.

 

Nyilatkozatukban kifejtették:

 

„A magyar választók összefogást és közös listát akarnak. A pártok sikertelenül végződött koalíciós tárgyalása után kiderült, hogy ez nem valósul meg. Ezzel gyakorlatilag eldőlt, hogy alapvető változás nélkül nem lesz 2020-tól magyar képviselet a parlamentben. Az alapvető változás érdekében a mai napon aláírásgyűjtést indítunk, hogy megvalósítsuk a magyar választók akaratát: az összefogást. Célunk egy olyan mozgalom létrehozása, amely a megújult magyar érdekképviseletet tűzi zászlajára, és otthona kíván lenni mindenkinek, aki fontosnak tartja az összefogást.”

 

Nagy József (Most-Híd), aki már korábban jelezte, hogy az MKP – Most-Híd összefogás elmaradása miatt nem indul a vegyespárt listáján a választásokon, úgy nyilatkozott, nyitott a tárgyalásokra az Összefogással. Az MKP egyelőre kivár, a mozgalom programjának „ismerete nélkül” nem kíván érdemben nyilatkozni, az Új Szónak nyilatkozva azonban a párt jelezte, szerinte „továbbra is a hagyományos érdekképviseleté a jövő”.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.