Hunčík továbbra is hisz a Most-Híd parlamenti bejutásában - Körkép.sk
Zalán
  • HUF: 380.38
  • USD: 1.08
  • 9 °C
  • 19 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Hunčík továbbra is hisz a Most-Híd parlamenti bejutásában

Csak azért, mert beléptek a Smer, SNS kormányba, szerinte még nem érdemlik meg, hogy kiessenek a parlamentből.

Nyitókép: reprofoto: RTVS

 

A két fő, magyar választókat megszólító párt tárgyalásainak sikertelensége után a Most-Híd-hoz közeli emberek úgy látják, Bugáréknak továbbra is esélyük van elérni az öt százalékos parlamenti küszöböt.

 

A Focus legutóbbi felmérése 4,7 százalékot mutatott a vegyespártnak. A Bugár Béla utódjának tartott Ravasz Ábel szerint még semmi sincs veszve, a párt stabil, és közel áll az öt százalékos parlamenti küszöbhöz.

 

Ravasz úgy látja, bővíteni kell a párt agendáját, és az eddigi, kisebbségvédelmi, régiófejlesztési témákat továbbiakkal kell bővíteni.

SJE Nyílt nap

 

„Az elért eredményeinkre kell összpontosítani. Az elmúlt időszakban keveset voltunk a médiában, főleg pozitív témákkal. Fel kell ébresztenünk a választóinkat is. Három évig azt nyomták beléjük, hogy rossz oldalon állnak, és hogy tisztességtelen emberen,“ nyilatkozta a DenníkN cikke szerint.

 

A párt azt tervezi, hogy megnyitja a választási listáját az új személyek előtt, és a romák, ruszinok felé fordul.

 

Martin Slosiarik, a Focus ügynökség vezetője szerint a vegyes pártra a Progresszív Szlovákia magyar platformja is veszélyt jelent, melyet a felmérések még nem mutattak ki.

 

Hunčík szerint szembe kell fordulni a Smerrel és az SNS-szel

 

A Most-Híd projekt egyik megálmodója, Hunčík Péter szerint a vegyespárti elképzelés továbbra is helyes. „De az, amit Bugár az elmúlt három évben csinált, az rossz,“ nyilatkozta a DenníkN-nek.

 

Ugyanakkor úgy látja, hogy csak azért, mert beléptek a Smer, SNS kormányba, még nem érdemlik meg, hogy kiessenek a parlamentből.

 

Hunčík szerint az sem lenne szerencsés, ha csak egy etnikai magyar párt létezne.

 

 „Folyamatosan biztattam a Mostot, hogy lépjenek ki ebből a koalícióból. Ma már késő,“

 

mondja Hunčík, aki szerint ugyanakkor Bugáréknak a választásokig fennmaradó hat hónap alatt sokkal határozottabban kellene kritizálniuk koalíciós partneriek negatív ügyeit.

 

Mint elmondta, az elmúlt években a sajtó is nagyon igazságtalan volt Bugárral, és azt is a szemére vetették, melyről elsősorban a Smer és az SNS tehet.

 

DenníkN/Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Csemez László
2019. aug. 31. 16:29

Nyilatkozat a Siralomházból!

Fehér István
2019. Sze. 01. 07:22

A doktor úr szánalmasan magyarázkodik! Lehet ezt elemezgetni, csak éppenséggel pofátlanság lenne. Az árulás az árulás "most" és mindörökké! A felelősséget vállalja Hunčík, Bugár és mindegyik, aki az árulást támogatta, és piszok jól megél belőle ma is!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket