Nyitókép: Tv Markíza

 

Peter Šufliarsky ügyészt úgy akarták kivégezni mint egy maffiózót – a háza előtti szemétláda alá helyezett bombát akarták felrobbantani. A Markíza Televíziónak sikerült megszereznie azt a dokumentumot, amelyben a nyomozó részletesen leírja a bűntény előkészületeit.

 

Maroš Žilinka és Daniel Lipšic meggyilkolását 2017 őszén rendelték meg. A nyomozó szerint Alena Zsuzsová egy eddig ismeretlen személytől vette fel a „megrendelést“. A Žilinka és Lipšic eltávolítására vonatkozó kérést később Andruskó Zoltánnak továbbította, akinek 20 ezer eurós előleget adott a gyilkosságért cserébe.

 

 hirdetes_810x300  

Zsuzsová állítólag azt mondta Andruskónak, hogy követnie kell Žilinkát, s ha együtt lesznek Lipšiccel, akkor mindkettőt meg kell ölnie. Ha erre nem kerül sor, akkor Žilinka élvez elsőbbséget. Andruskó állítása szerint Žilinka meggyilkolásáért 70 ezer eurót, míg Lipšic megölésért 200 ezer eurót ígértek neki.

 

Andruskóék (Marčekkel és Szabóval együtt – szerk. megj.) elfogadták a seftet, ám két hónap leforgása alatt senkit sem gyilkoltak meg, ezért Andruskó egy meg nem nevezett ismerőshöz fordult, akinek külföldi „segítőket“ kellett volna biztosítania. Andruskó később mégis elutasította a segítséget és azt hazudta Zsuzsovának, hogy maga dolgozik a fentebb említett személyek likvidációján – egészen addig, amíg meg nem kapta a megrendelést Ján Kuciak meggyilkolására.

 

Peter Šufliarsky meggyilkolását 2018 nyarán rendelték meg. Zsuzsová 100 ezer eurót ígért Andruskónak a gyilkosság végrehajtásáért. Andruskó elmondása szerint Zsuzsová azt állította, hogy René Vanekot akarják Šufliarsky helyére juttatni.

 

Andruskó szerint Šufliarsky meggyilkolásának egy maffiózó kivégzéséhez kellett hasonlítania, amit Marčeknek és Szabónak kellett volna elvégeznie. A tervek szerint a szemetes alá egy bombát akartak rakni, amit távolról akartak működésbe hozni.

 

Šufliarskyt 2018 júniusától egészen szeptemberig, a letartóztatásukig figyelték. A rendőröknek olyan videófelvételek is a birtokukba jutottak, ahol jól látszódik, Marček és Szabó az ügyész házához közeli étteremnél parkol. Ezenkívül Marček telefonjában bizonyítékokat találtak arról, hogy 2018 júliusában információkat gyűjtött Šufliarskyról. A gyilkosság végrehajtását Zsuzsová azután kezdte el sürgetni, miután Kočnert letartóztatták a váltóhamisítási ügy miatt.

 

TvNoviny.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.