Nyitókép: TASR/Dano Veselský

 

Kedden, amikor Monika Jankovská volt igazságügyi államtitkár bejelentette a lemondását, egy borítékot kapott, ami a Kočner-féle kommunikáció három változatát tartalmazta. Jankovská a sajtótájékoztatóján azt ígérte, hogy a borítékot átadja a rendőröknek, akik mindezidáig semmit sem kaptak tőle.

 

A keddi sajtótájékoztató után – ahol említést tett a rejtélyes levélről – a NAKA rendőrei felvették a kapcsolatot Jankovskával, és azt kérték tőle, adja át nekik a kommunikációkat tartalmazó borítékot. A volt államtitkár asszony azt ígérte, postázni fogja.

 

 hirdetes_300x300  

Jankovská: Ártatlan vagyok, de lemondok

 

A Markíza TV információi szerint Jankovská egyelőre semmit sem küldött el a rendőröknek.

 

„A Speciális Ügyészi Hivatalnak egyelőre nincs tulajdonában a szóban forgó dokumentum”

 

– mondta a Markíza TV-nek Jana Tökölyová, a Speciális Ügyészi Hivatal szóvivője.

 

Jankovská állítása szerint a boríték a Kočner-féle kommunikáció három verzióját tartalmazza, amelyben több bírót és ügyvédet is említenek, emellett rengeteg társadalmi és a politikai összeesküvés is szóba kerül benne.

 

„A szóban forgó kommunikációk számomra ismeretlen emberek között zajlottak le. Valakinek vagy valakiknek több verzió is birtokában van Marian Kočner kommunikációjáról. Az a beszélgetés, amit nekem küldtek, tele volt vulgáris kifejezésekkel és becsmérlő becenevekkel“

 

– mondta Jankovská.

 

Államtitkári irodából a tárgyalóterembe: Jankovská a “bukás” után újra talárt ölt

 

Lefoglalt mobiltelefon

 

Jankovská azután jelentette be lemondását, miután a neve megjelent Kočner Threema-üzeneteiben. A kommunikáció nyilvánosságra kerülése után a rendőrség elkobozta Jankovská mobiltelefonját.

 

A volt igazságügyi államtitkár sajtótájékoztatóján azt állította, nem ismeri Kočnert, és nem is beszélt vele, holott Kočner az Alena Zsuzsovával folytatott üzenetváltásaiban Jankovskát a „kis majmocskájának nevezte“.

 

TvNoviny/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!