Nyitókép forrása: pravda.sk

 

„Elkövettünk hibákat, de sem Pelle (Pellegrini) sem Žiga, sem Kamenický, sem Kaliňák nem viselünk tetoválást és nem használtunk drogokat, mint Truban”

 

Ezzel a mondattal kezdődik az a videó, amelyet Robert Fico smeres pártelnök tett közzé. Gyakorlatilag már kampányidőszakot írunk, így ahogy várható volt, a Smer bekeményít retorika tekintetében.

 

Korábban a cigánybűnözés emlegetése miatt jogerősen elítélt Milan Mazurek, ĽSNS-es képviselő mellett állt ki egy videóüzenetben, ami nagy port kavart a szlovákiai közéletben. Peter Pellegrini (Smer) kormányfő vasárnap azt nyilatkozta, számon fogja kérni Ficon az ellentmondásos retorikát, ám azóta sem talált erre időt.

 hirdetes_300x300  

 

A Fico a mostani videóban a Smer tervéről beszélt, amellyel majd ismét megnyeri a választásokat és újra kormányt alakít. Nem igazán fogta vissza magát az ellenzék ostorozásában:

 

„Mi nem privatizőrök gyerekei vagyunk, mint Beblavý, aki kiáll, és azt mondja, ő egy új generációs politikus. Hát menjen a p…csába, hogyan lehetne új politikus, mikor már mindent megjárt”

 

fogalmazott Szlovákia egykori kormányfője.

 

A videóban nem beszélt a Smer botrányairól. Andrej Kiskát ismét adócsalónak nevezte, Igor Matovičot áfacsalónak.

 

Fico ismét előhúzta azt az ĽSNS-re jellemző retorikát, miszerint az ellenzéket külföldről finanszírozzák, és állítja, hogy olyan cég is a támogatók között van, „amely közvetlen kapcsolatban áll egy külföldi hírszerző ügynökséggel”.

 

„Ha észen leszünk, akkor a parlamenti választásokat nem csak megnyerjük, de újra sikerül kormányt alakítanunk”

 

hangzik az utolsó mondat a videóból.

 

A Smer utóbbi évekbeli botrányairól, az alvilághoz és oligarchákhoz fűződő kapcsolatairól nem esett szó.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!