Nyitókép: David Ištok/Aktuality.sk

 

A Kuciak–Kušnírová-gyilkosság vizsgálati aktájában szereplő információk kiszivárogtatása, valamint ezek médiában való megjelentetése elegendő időt adhatott a gyanúsítottaknak arra, hogy felkészüljenek a rendőri akciókra – mondta Dušan Kováčik speciális ügyész a parlament védelmi bizottságának keddi ülésén.

 

„Sokéves pályafutásom során ilyen mértékű információ szivárogtatással még nem találkoztam. Mindez valamilyen közérdek leple alatt történhet”

 

– konstatálta Kováčik.

 hirdetes_810x300  

 

Kováčik szerint Marian Kočner – akit Ján Kuciak meggyilkolásának a megrendelésével gyanúsítanak – kommunikációjának nyilvánosságra hozatala után a gyanúsítottaknak elegendő idejük volt arra, hogy felkészüljenek a rendőri akciókra.

 

„Az emberek előre tudják, hogy mi fog történni attól függetlenül, hogy ott van-e a neveket tartalmazó kommunikáció. Mi hiába tesszük meg a szükséges lépéseket, hiába hallgatjuk ki az érintett személyeket, ha nekik minimum 14 napjuk volt arra, hogy felkészüljenek rá és valamilyen módon hitelesen magyarázzák el a történteket”

 

– tette hozzá.

 

Ľubomír Galko (SaS), a parlament védelmi bizottságának tagja szintén veszélyesnek tartja az információk kiszivárogtatását.

 

„Nagyon keskeny a határ a közérdek és a nyomozás meghiúsítása között”

 

– mondta, majd hozzátette: nem híve a Kočner-féle kommunikáció fokozatos nyilvánosságra hozatalának. Galko szerint az újságíróknak először ellenőrizniük kellene a forrásokat, mert egyelőre nem lehet tudni, hogy a kommunikáció mely része dicsekvés és mely része valós.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!