Emese, Sarolta
  • HUF: 353.28
  • USD: 1.12
  • 20 °C
  • 32 °C
Belföld

Magyar-szlovák – Szijjártó: eltúlzott és hisztérikus a szlovák diplomácia reagálása

A magyar külgazdasági és külügyminiszter szerint a külügyi bürokratáknak inkább az együttműködésen kellene dolgozniuk

Nyitókép forrása: dailynewshungary.com

 

Eltúlzottnak és hisztérikusnak nevezte a pozsonyi “külügyi bürokraták” reagálását a magyar-szlovák válogatott labdarúgó mérkőzésen történtekre az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 

Hirdetés(x)

Hangsúlyozta: a mérkőzést Andrej Danko szlovák parlamenti elnökkel nézte végig, aki a lefújás után “tiszteletre méltó” interjút adott, az együttműködést, a hangulatot dicsérte. A miniszter úgy vélekedett, hogy a szlovák külügyi bürokratáknak a politikai vezetőkhöz hasonlóan azon kellene dolgozniuk, hogy a közép-európai együttműködés minél hatékonyabb és szorosabb legyen.

 

Szijjártó Péter hangsúlyozta: számára fontos a sportszerűség és az ellenfél tisztelete, majd hozzátette:

 

“ha én minden egyes olyan eset után behívnám a szlovák nagykövetet a külügyminisztériumba, amikor egy sporteseményen szlovák szurkolók tiszteletlenül viselkednek magyar emberekkel, sportolókkal, a magyar nemzettel szemben, akkor a szlovák nagykövet állandóan ott lenne a minisztériumban”.

 

MTI

Hirdetés(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 11 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Fehér István
2019. Sze. 14. 08:52

Le a kalappal Szíjjártó miniszter úr előtt! Pontos a meglátása. Pedig talán nem is tudja, hogy a szlovák csapat stábjának egyik tagja, saját gólörömét még vegyíttette is szlovák "stadion - folklórral", amikor letolta nadrágját, hogy megmutassa MINDEN VAGYONÁT a magyar B-középnek... Üzenem a csávónak, hogy az ő vagyoni helyzetükkel mi magyarok eddig is tisztában voltunk!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket