Nyitókép: TASR

 

Martin Fedor képviselő távozik a Most-Hídból és a kormánykoalícióból. Fedor a TASR-nek beismerte, hogy több dologban is különbözik a véleménye a Most-Hídétól.

 

Közleményében rámutatott arra, hogy egyre inkább megszaporodtak a propagandisztikus és populista javaslatok, több fontos stratégiai dokumentumot azonban nem fogadtak el.

 

 hirdetes_810x300  

„A mai nappal úgy döntöttem, hogy kilépek a Most-Hídból, és ezzel együtt a kormánykoalícióból is. A pártból való távozásom logikus folytatása annak, amit már korábban is hangoztattam – a jövőmet nem ebben a politika pártban képzelem el”

 

– jelentette ki Fedor.

 

Fedor távozásával a kormánykoalíciónak már csak 75 képviselője van, így elvesztette a többséget a 150 fős parlamentben.

 

Solymos a pártfunkciókról való lemondását tervezi

 

A SME információi szerint Solymos László környezetvédelmi miniszter a Most-Híd szombati pártkongresszusán fogja bejelenteni, hogy lemond a pártban betöltött funkcióiról.

 

Solymos a Most-Híd alapítói közé tartozik, emellett a párt alelnöke és kerületi elnöke Pozsonyban.

 

A pártbéli funkciók feladása azzal függhet össze, hogy a Most-Híd nem tudott egyezséget kötni az MKP-val a jövő évi parlamenti választásokat illetően.

 

 „Most csak annyit mondhatok, hogy holnap részt veszek a Most-Híd kongresszusán“

 

– mondta Solymos. Arra a kérdésre azonban nem felelt, hogy továbbra is a párt tagja marad, vagy onnan is végleg távozik.

 

Teraz.sk/SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!