Nyitókép forrása: webnoviny.sk

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szlovák sajtóértesülések szerint Solymos László most-hidas környezetvédelmi miniszter a párt szombati kongresszusán bejelenti, hogy lemond minden pártbéli funkciójáról. Nem sokkal az első közlések után Solymos közzétett egy facebook-bejegyzést, amelyben megerősítette az információkat: 

 

„Holnap lemondok a Híd alelnöki posztjáról és minden más pártfunkciómról. A döntésemet előbb a pártbeli kollégáimmal szerettem volna közölni. Így lett volna helyes. Sajnos a döntésemről már olvastam a médiában, vagyis nincs más lehetőségem, mint megerősíteni az információt.”

 

fogalmazott a közösségi hálón a tárcavezető. Hozzátette:

 

 hirdetes_300x300  

A Híd számára kulcsfontosságú lesz a következő parlamenti választás. A választók új generációja jelentkezik, akik a politikusok fiatal generációját igénylik. Éppen azért mondok le a párt alelnöki posztjáról, hogy helyet kapjanak fiatal, ügyes emberek, akik ideális esetben regionális tapasztalattal rendelkeznek. Biztos vagyok benne, hogy ők adnak majd új energiát a kampánynak, teljes erőbevetéssel fognak dolgozni. A pártból nem lépek ki, a kampányban is részt veszek, a zöld témákkal és a környezetvédelem további feladataival fogok foglalkozni.

 

Solymossal kapcsolatban nemrég olyan hírek is megjelentek, hogy a Most-Híd és az MKP megállapodásának kudarca miatt a kilépést fontolgatta.

 

Kapcsolódó hír, hogy Nagy József, a Most-Híd EP-választási listájának korábbi legutóbbi vezetője lemond párttagságáról, és az Összefogáshoz csatlakozik.

 

„Az utolsó pillanatokig bíztam abban, hogy a Híd párt szűk vezetése az együttműködés elutasítása helyett megváltoztatja hozzáállását és a szombati kongresszuson történhet egy felelős, pozitív fordulat. Mivel a jelzések az ellenkezőjét mutatják, tekintettel a holnapi, a választásokat előkészítő országos közgyűlésre, ma bejelentettem a kilépésemet a pártból, felajánlva az összes pártbeli tisztségemet azoknak, akik úgy gondoljak, hogy együttműködés nélkül is lehet parlamenti képviselete a magyar kisebbségnek.”

indokolta  döntését Nagy.
„Mivel úgy látom, hogy az Összefogás igyekezete őszinte, a kezdeményezői hitelesek, hiszem, hogy együtt teljesíteni tudjuk a választók túlnyomó többségének az óhaját, hogy legyen a szlovákiai magyaroknak 2020 után is parlamenti képviselete”
tette hozzá.
Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!