Miután augusztus 26-án Komáromban a Progresszív Szlovákia bejelentette a Magyar Platformjának megalakulását, azonnal megkezdte a munkálatokat az első gyűlés előkészítésére.

 

A szeptember 12-ei dunaszerdahelyi találkozón a legfontosabb napirendi pont a PS Magyar Platformjának elnökválasztása volt.

 

Forró Tibor mérnök, gútai városi képviselő, a helloGúta elnöke, volt polgármesterjelölt nem talált kihívóra a választáson, így a magyar platform ellenszavazat nélkül választotta őt vezetőjévé. A gyűlésen az alelnökök személyéről is döntöttek.

 

 hirdetes_300x300  

“Köszönöm a tagság bizalmát és a PS elnökségének a támogatást. Nagyon örülök, hogy ilyen talpraesett alelnököket sikerült választanunk, mint Illés Claudia Komáromból, Váradi Krisztián Dunaszerdahelyről és Kárpáty Ernő Gútáról.

 

Azonnal bele is vetettük magunkat a munkába, kitűztük a rövid és hosszútávú céljainkat, szó esett az aktuális politikai helyzetről és természetesen beszéltünk a szlovákiai magyarok és Dél-Szlovákia esélyeiről a tavaszi választásokon. Szeretnénk elmondani a felvidéki magyaroknak, hogy a PS Magyar Platform a legbiztosabb pont ezekben a zavaros időkben”

 

– mondta a frissen megválasztott elnök.

 

A találkozón a Progresszív Szlovákia alapítói közül részt vett Zora Jaurová és Martin Dubéci, valamint a koalíciós SPOLU párt regionális vezetői is eljöttek, hogy támogatásukról biztosítsák a Magyar Platformot.

 

Körkép.sk/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.