Rajmund, Zelma
  • HUF: 358.66
  • USD: 1.13
  • -6 °C
  • 1 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Progresszív Szlovákia: A Magyar Platform megválasztotta elnökét

Forró Tibor mérnök, gútai városi képviselő, a helloGúta elnöke nem talált kihívóra a választáson.

Miután augusztus 26-án Komáromban a Progresszív Szlovákia bejelentette a Magyar Platformjának megalakulását, azonnal megkezdte a munkálatokat az első gyűlés előkészítésére.

 

A szeptember 12-ei dunaszerdahelyi találkozón a legfontosabb napirendi pont a PS Magyar Platformjának elnökválasztása volt.

 

Forró Tibor mérnök, gútai városi képviselő, a helloGúta elnöke, volt polgármesterjelölt nem talált kihívóra a választáson, így a magyar platform ellenszavazat nélkül választotta őt vezetőjévé. A gyűlésen az alelnökök személyéről is döntöttek.

 

“Köszönöm a tagság bizalmát és a PS elnökségének a támogatást. Nagyon örülök, hogy ilyen talpraesett alelnököket sikerült választanunk, mint Illés Claudia Komáromból, Váradi Krisztián Dunaszerdahelyről és Kárpáty Ernő Gútáról.

 

Azonnal bele is vetettük magunkat a munkába, kitűztük a rövid és hosszútávú céljainkat, szó esett az aktuális politikai helyzetről és természetesen beszéltünk a szlovákiai magyarok és Dél-Szlovákia esélyeiről a tavaszi választásokon. Szeretnénk elmondani a felvidéki magyaroknak, hogy a PS Magyar Platform a legbiztosabb pont ezekben a zavaros időkben”

 

– mondta a frissen megválasztott elnök.

 

A találkozón a Progresszív Szlovákia alapítói közül részt vett Zora Jaurová és Martin Dubéci, valamint a koalíciós SPOLU párt regionális vezetői is eljöttek, hogy támogatásukról biztosítsák a Magyar Platformot.

 

Körkép.sk/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Fehér István
2019. Sze. 14. 09:13

Most. 2!! Már csak ez hiányzott a felvidéki magyar közösség túléléséhez, jövőjéhez...

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket