Nyitókép: TASR

 

Andrej Danko, a parlament és az SNS elnöke a következő parlamenti választások után legszívesebben egyedül kormányozna, de ha ez nem sikerül, akkor egy olyan kormányért fog harcolni, amely megállítja a Progresszív Szlovákiát – mindezt a TA3 Politikában (V politike) c. vasárnapi vitaműsorban mondta el, ahol Ladislav Kamenický (Smer-SD) pénzügyminiszteren kívül a pártpreferenciákat mérő felméréseket is kritikával illette.

 

„Érzésem szerint érvényes a vállalkozásból jól ismert mondat, miszerint „a legjobb szám a páratlan, de a három már sok”. Miután ezt megtapasztaltam, egy olyan Szlovákiát szeretnék, ami Kaczynski és Orbán vízióján alapul”

 

– mondta Danko.

 hirdetes_300x300  

 

A nemzetiek vezére a pártpreferenciákat mérő felméréseket is kritizálta. Szerinte némelyik felmérést el sem végzik, a számokkal pedig üzletelnek.

 

„Ha Druckernek hét százaléka van, akkor én holnap csomagolok”

 

– jelentette ki, majd hozzátette:

 

„A felmérések az újonnan alakuló politikai pártok manipulatív eszközeivé váltak”.

 

A Most-Hídnak is beszólt

 

A parlament elnöke Martin Fedor távozásával és a kormánykoalíció parlamenti többségének elvesztésével kapcsolatban a Most-Hídnak is odapörkölt.

 

„Nem lehetünk egy koalícióban egy olyan párttal, amelyből naponta távoznak a képviselők”.

 

Mindezek ellenére tagadta, hogy a koalícióban bármiféle problémák lennének.

 

A dohánytermékek jövedéki adójának emelésével kapcsolatban elmondta, nem tudott a gyorsított törvényhozási eljárásról és az új adóemelésről sem. Danko meggyőződése, hogy a pénzügyminiszternek más forrást kellett volna keresnie a költségvetéshez, s nem a dohánytermékeket kellett volna megadóztatnia.

 

Dankot mindezek mellett az is zavarja, hogy „Szlovákia abból él, amit még a kommunisták építettek fel”, és nem fektet be az infrastruktúrába.

 

Az SNS vezére azt is elmondta, telefonon beszélt Robert Ficoval a közösségi oldalán közzétett Mazurek-vidó kapcsán. Danko szerint Fico megmagyarázta neki az esetet, ő pedig elfogadta a magyarázatát.

 

„Számomra az a fontos, hogy Robert Fico kijelentette, nem tudja elképzelni a kormányalakítást ezekkel az emberekkel”

 

– mondta Danko, majd ő is elutasította az ĽSNS-szel való együttműködést.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.