Belföld

Az MKP beleáll. Saját összefogás listáját ajánlja fel az immár nyíltan Világi-projektnek tartott Összefogásnak

Az MKP az anyahajó. Az MKP-nak vannak olyan lehetőségei, mint senki másnak.

Nyitókép: MKP Fb-oldala

 

Frissítve: 09.18, 12.57 Bár eddig azt vallotta, lényegtelen, hogy milyen listán valósul meg a magyar összefogás, vélhetően az elmúlt napok publicisztikai írásai, történései hatására Őry Péter is álláspontot váltott. Az MKP Országos Tanácsának elnöke immár kizártnak tartja, hogy az MKP más politikai szerveződés listáján vágjon neki a 2020-as parlamenti választásoknak.

 

Testvérharc a magyarok között: Az MKP talán el sem indul a következő parlamenti választásokon

 

Minderről a Pátria rádió szombati műsorában beszélt a politikus, aki ugyan jóval általánosabban fogalmazott, a lényeg egyértelműen kihámozható volt:

 

 „Az MKP az anyahajó. Az MKP-nak vannak olyan lehetőségei, mint senki másnak. Teljes strukturális szervezettséggel rendelkezik“

 

– mondta az Országos Tanács elnöke.

 

Fordulóponthoz érkezett a felvidéki magyar politika. De ki lesz a befutó? Íme, a Körkép.sk három forgatókönyve

 

Bár Őry egészen a közelmúltig nyitva hagyta annak kérdését, hogy az MKP induljon-e a Világi által meghirdetett, MKP tagok által saját pártjukkal szemben szerveződő Összefogás listáján, avagy az Összefogás támogatói jöjjenek fel az MKP listájára, szombati nyilatkozatával ez a kérdés lényegében tisztázódott.

 

És hogy még egyértelműbb legyen az álláspont-változtatás az MKP vezetésében, azt Menyhárt József szavai is megerősítik, melyet a Ma7 nevű lakájmédia műsorában mondott, miszerint:

 

„Az MKP nem mehet fel más párt listájára” (lásd alábbi videón 25:25-től)

 

 

Tiszta sor.

 

Ami még új az MKP eddigi kettős kommunikációjához képest, hogy a párt egyes emberei és a szintén MKP által közvetve anyagilag támogatott Felvidék.ma immár egyértelműen kritikus álláspontra helyezkednek az Orosz Őrs, Bárdos Gyula, Világi Oszkár, Zászlós Gábor, Bauer Edit fémjelezte Összefogás politikai párttal szemben.

 

Az Összefogásnak nevezett nagy átverés

 

Őry szerint eleve az összefogás szó átjárhatósága is összemossa az összefogás mozgalmat és az Összefogás pártot. Egyben egyértelművé tette, hogy a magyar összefogásnak az MKP keretein belül kell megvalósulnia.

 

Bárdos Gyula az MKP országos elnökségén, miközben egy másik, az MKP-val szemben szerveződő új pártnak gyűjti az aláírásokat. Kép: MKP Fb.

 

Újságírói kérdésre a szombati rádióműsorban azt is elismerte, hogy Alapszabály ellenes, hogy Bárdos Gyula Csemadok elnök, egyben az MKP Országos Elnökségének tagja a Csemadok struktúráját felhasználva nyíltan támogatja az MKP-val szemben szerveződő új párt, az Összefogás aláírásgyűjtési kampányát.

 

Amiért a felvidéki magyarság majd inkább otthon marad. Csodálkozunk?

 

Jelezte, hogy a párt alapszabálya értelmében eljárást kellene indítani Bárdos Gyulával szemben, de Őry szerint „jelen helyzetben, öt hónappal a választások előtt nem helyes a lefejezés, gyöngítés. Egy magyar lista kell“ hangsúlyozta.

 

Az Összefogás nevű pártról szombaton Bugár Béla is egyértelmű nyilatkozatot tett. Mint elmondta, a leggazdagabb felvidéki magyar oligarcha, Világi Oszkár áll mögötte.

 

Bugár: Az Összefogás mögött Világi Oszkár áll. Az MKP előtt továbbra is nyitva a választási listánk

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Orlovský Erzsébet
2019. Sze. 17. 06:53

Emberek, legyetek éberek !!! Semmi sem az, aminek látszik ! ...Egyszer már 30 éve becsaptak minket...To je ono ! Gondoltuk akkor, hogy lesz rendszerváltás, aztán gengszterváltás lett belőle. A. Nagy László, az akkori privatizációs miniszter, egyszer elszólta magát, hogy 5O évre előre most dől el, ki lesz a gazdag, ki a szegény...Az akkori lehetőségekből adódóan, akik közel voltak a tűzhöz ,módszeresen az egész országban tönkre tehették, és tették is a jól működő üzemeket , vállalatokat, aztán fillérekért megvásárolhatták azokat. , kölcsönöket vehettek fel felújításokra , és lassan, lassan gyarapodhatott a vagyonuk. Kistárkányban is, ahol élek, a szemünk láttára vitték el az odáig jól működő állami birtok telepéről a disznókat, teheneket, aztán 40 emberben, akik elvesztették munkájukat, sírt bennük a lélek, hogy most mi történik, mi van ? ...Aztán amikor már lassan az enyészetté vált az egész telep, érdekes, az MKP akkori megyei elnöke megvette, azóta is terjeszkedik... 30 ÉV UTÁN most is azok irányítják a felvidéki politikát, akik akkor is ott voltak, csak akkor még nem ilyen gazdagon. Micsoda színjáték folyik itt a jelenben is a színfalak mögött a pénzért, a hatalomért! Ne feledje senki, pucér seggel jöttünk a világra, úgy is távozunk majd egykor, nem viszünk magunkkal semmit... ...De hogy ebbe a színjátékba beszállt a Csemadok országos vezetősége is a Pedagógus Szövetség vezetősége is a tagok megkérdezése nélkül, több mint szemtelenség, erkölcstelenség. Lehet bábjátékot játszani, csak nélkülem... Mgr. Orlovský Erzsébet Kultúra-dijas, Arany-sávos szavaló, pedagógus

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője. Mindenhez ért. Mindenhez is!

Kövessen minket

Megosztás