Nyitókép: MKP Fb-oldala

 

Frissítve: 09.18, 12.57 Bár eddig azt vallotta, lényegtelen, hogy milyen listán valósul meg a magyar összefogás, vélhetően az elmúlt napok publicisztikai írásai, történései hatására Őry Péter is álláspontot váltott. Az MKP Országos Tanácsának elnöke immár kizártnak tartja, hogy az MKP más politikai szerveződés listáján vágjon neki a 2020-as parlamenti választásoknak.

 

Testvérharc a magyarok között: Az MKP talán el sem indul a következő parlamenti választásokon

 

Minderről a Pátria rádió szombati műsorában beszélt a politikus, aki ugyan jóval általánosabban fogalmazott, a lényeg egyértelműen kihámozható volt:

 hirdetes_810x300  

 

 „Az MKP az anyahajó. Az MKP-nak vannak olyan lehetőségei, mint senki másnak. Teljes strukturális szervezettséggel rendelkezik“

 

– mondta az Országos Tanács elnöke.

 

Fordulóponthoz érkezett a felvidéki magyar politika. De ki lesz a befutó? Íme, a Körkép.sk három forgatókönyve

 

Bár Őry egészen a közelmúltig nyitva hagyta annak kérdését, hogy az MKP induljon-e a Világi által meghirdetett, MKP tagok által saját pártjukkal szemben szerveződő Összefogás listáján, avagy az Összefogás támogatói jöjjenek fel az MKP listájára, szombati nyilatkozatával ez a kérdés lényegében tisztázódott.

 

És hogy még egyértelműbb legyen az álláspont-változtatás az MKP vezetésében, azt Menyhárt József szavai is megerősítik, melyet a Ma7 nevű lakájmédia műsorában mondott, miszerint:

 

„Az MKP nem mehet fel más párt listájára” (lásd alábbi videón 25:25-től)

 

 

Tiszta sor.

 

Ami még új az MKP eddigi kettős kommunikációjához képest, hogy a párt egyes emberei és a szintén MKP által közvetve anyagilag támogatott Felvidék.ma immár egyértelműen kritikus álláspontra helyezkednek az Orosz Őrs, Bárdos Gyula, Világi Oszkár, Zászlós Gábor, Bauer Edit fémjelezte Összefogás politikai párttal szemben.

 

Az Összefogásnak nevezett nagy átverés

 

Őry szerint eleve az összefogás szó átjárhatósága is összemossa az összefogás mozgalmat és az Összefogás pártot. Egyben egyértelművé tette, hogy a magyar összefogásnak az MKP keretein belül kell megvalósulnia.

 

Bárdos Gyula az MKP országos elnökségén, miközben egy másik, az MKP-val szemben szerveződő új pártnak gyűjti az aláírásokat. Kép: MKP Fb.

 

Újságírói kérdésre a szombati rádióműsorban azt is elismerte, hogy Alapszabály ellenes, hogy Bárdos Gyula Csemadok elnök, egyben az MKP Országos Elnökségének tagja a Csemadok struktúráját felhasználva nyíltan támogatja az MKP-val szemben szerveződő új párt, az Összefogás aláírásgyűjtési kampányát.

 

Amiért a felvidéki magyarság majd inkább otthon marad. Csodálkozunk?

 

Jelezte, hogy a párt alapszabálya értelmében eljárást kellene indítani Bárdos Gyulával szemben, de Őry szerint „jelen helyzetben, öt hónappal a választások előtt nem helyes a lefejezés, gyöngítés. Egy magyar lista kell“ hangsúlyozta.

 

Az Összefogás nevű pártról szombaton Bugár Béla is egyértelmű nyilatkozatot tett. Mint elmondta, a leggazdagabb felvidéki magyar oligarcha, Világi Oszkár áll mögötte.

 

Bugár: Az Összefogás mögött Világi Oszkár áll. Az MKP előtt továbbra is nyitva a választási listánk

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.