Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Andrea Kalavská (Smer) egészségügyi miniszter ezen a héten tárgyal a politikai spektrum minden képviselőjével, hogy elegendő támogató szavazatot biztosítson a kórházreform elfogadásához.

 

Kalavská – mint mondta – meggyőződése, hogy a reform nélkül a szlovákiai egészségügy összeomlik, a politikusoktól pedig azt várja, hogy megválaszolják azt a kérdést, hogy merre tart az egészségügy helyzete.

 

„Egyúttal azt is várom, hogy azok a politikusok, akik nem támogatják a kórházreformot, vagy nemmel szándékoznak szavazni, elmondják, hogyan tovább az egészségügy kapcsán. Mi legyen azzal, hogy polgáraink [egy jelentős része] feleslegesen hal bele egyébként kezelhető betegségekbe?”

 

 hirdetes_810x300  

mondta Kalavská.

 

A kórházreform legnagyobb ellenzője Robert Fico, pedig az ő kormánya alatt készítették elő a projektet (mégpedig egy magyarországi cég segédletével). Csakhogy a reform kórházbezárásokat és átalakításokat is tartalmaz, ezért a Smer nem meri bevállalni a választások előtt. Fico először azt követelte Kalavskától, hogy semmitmondó alkotmánytörvényként terjessze be a reformot (amelyből hiányoztak volna a konkrétumok), majd miután Kalavská ezt elutasította,”váratlanul” a Orvosi Kamara is a törvény beterjesztésének elhalasztása mellett foglalt állást.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!