Nyitókép: SITA/Martin Medňanský

 

Az ellenzék teljesítette a kötelességét, jó harcot vívott – konstatálta az OĽaNO vezére, Igor Matovič azután, hogy a keddi szavazáson nem sikerült visszahívniuk a funkciójából Peter Pellegrini kormányfőt.

 

Matovič szerint a helyzet továbbra is komoly, s felszólította a parlamenten kívüli pártokat arra, hogy közösen szálljanak szembe a rosszal.

 

 hirdetes_810x300  

„Jó harcot vívtunk“

 

– jelentette ki Matovič a kormányfő leváltására összehívott rendkívüli üléssel kapcsolatban, de hozzátette: bántja őt a keddi szavazás eredménye.

 

A parlament bizalmat szavazott Pellegrininek. Marad kormányfő

 

Az OĽaNO vezére szerint most is megmutatkozott, hogy a koalíció a független képviselők megvásárolt szavazatának bázisán működik. Példaként Peter Marček képviselőt említette.

 

„Továbbra is egy olyan ember a kormányfőnk, akit nem érdekel az a tény, hogy egy kulcsfontosságú helyzetben csődöt mondott“

 

– vélekedett Matovič, majd rámutatott arra: Pellegrini már régót szemet huny Marian Kočner és a Smer közötti kapcsolatok felett.

 

„Peter Pellegrini táplálta Marian Kočnert“

 

– arra célozva, hogy Pellegrini tehetetlensége és mulasztása miatt érezte Kočner azt, újságírók és ügyészek életéről dönthet.

 

Matovič úgy véli, hogy a kormányfőnek bocsánatot kellene kérnie, emellett el kéne vágnia azokat a szálakat, amelyek a maffiát összekötik a kormánnyal és a bűnüldöző szervekkel.

 

A PS/Spolu és a KDH nem harcolt eléggé a kormányfő leváltásáért

 

Az OĽaNO elnöke a parlamenten kívüli pártokat is kritizálta. Szerinte az „új politikusoknak“ az ellenzék oldalára kellett volna állniuk, és be kellett volna kapcsolódniuk a kormányfő visszahívásába.

 

Matovič szerint a Progresívne Slovenko, a Spolu és a KDH nem harcolt eléggé a kormányfő leváltásáért. Szerinte a parlamenten kívüli pártoknak meg kellett volna mutatniuk, hogy az új, tisztességes Szlovákiáért harcolnak.

 

Az ellenzéki politikus elutasította, hogy tetteivel a Smer-SD javára dolgozna.

 

„Nem a regisztrált partnerség vagy a migránsok ellen harcolok. Csak azt mondom: fosszuk meg ezektől a győzelmektől Robert Ficot (Smer-SD)“

 

– tette hozzá.

 

Arra a kérdésre, miszerint képes lenne-e együttműködni a többi ellenzéki párttal azt felelte: „ha ez azt jelenti, hogy ők nem fognak kiállni és cselekedni, akkor nem“. Ezután ismét felszólította őket arra, hogy közös erővel győzzék le a rosszat.

 

HNonline.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!