Nyitókép: TASR

 

Amennyiben a Smer a szerdai plénumon titkos szavazást javasol az alkotmánybíró-választásra, a Most-Híd képviselői nem támogatják azt. Ezt Bugár Béla, a vegyespárt elnöke erősítette meg a szlovák sajtónak.

 

Bugár a maga részéről reméli, hogy sikerül végre pótolni a hiányzó számú alkotmánybíró-jelöltet, akik közül az államfő kiválaszthatja azokat, akiket kinevez. Bugár elmondása szerint a koalícióban egyelőre nincs egyezség a megválasztandó nevekről – a Koalíciós Tanács ülésén kellene, hogy megállapodjanak.

 

„A smeresek feltételezem, hogy titkos szavazást fognak javasolni, amit mi nem fogunk megszavazni, tehát nyilvános lesz”

 

 hirdetes_810x300  

nyilatkozta Bugár.

 

„Ha valaki megint blokkolni fogja, mindenki tudni fogja, hogy nem mi voltunk azok”

 

magyarázta, miért is tart ki a nyilvános szavazás mellett.

 

Peter Pellegrini smeres kormányfő szerdán a kormány ülése után úgy fogalmazott, hogy „nagy reménye”, hogy sikerül megválasztani ma a hiányzó számú jelöltet.

 

Andrej Danko (SNS) házelnök felszólította a képviselőket, hogy fejezzék be a jelöltek kiválasztását a megfelelő számú alkotmánybíró-jelölt megszavazásával.

 

A parlamenti képviselők szerdán koraeste szavaznak ismét az alkotmánybíró-jelöltekről. A 16 jelentkezőből négy jelöltet kellene megválasztaniuk ahhoz, hogy Zuzana Čaputová államfő kellő számú bíróból tudjon választani.

 

hnonline.sk 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.