Nyitókép: Facebook (Összefogás)

 

18 ezer aláírást adott le szerdán a Belügyminisztériumban és kérte politikai pártként való bejegyzését az Összefogás. A mozgalomnak Csemadok és MKP politikusok segítségével három hét alatt sikerült összegyűjtenie a szükséges számú aláírásokat.

 

Az Összefogásnak nevezett nagy átverés

 

Mint fogalmaztak, céljuk a magyar erők összefogása.

 hirdetes_810x300  

 

„A magyar közösség elég nagy ahhoz, hogy megérdemelje a parlamenti jelenlétet. A kisebbségi jogok, melyekért harcolunk, nemcsak a magyarokat, hanem a többi, itt élő 17 kisebbséget is segítik,“

 

nyilatkozta a sajtótájékoztatón Nagy József, a Most-Híd korábbi EP-képviselője és környezetvédelmi minisztere, az Összefogás tagja.

 

Az MKP beleáll. Saját összefogás listáját ajánlja fel az immár nyíltan Világi-projektnek tartott Összefogásnak

 

Nagy József szerint a mozgalom kész a tárgyalásokra az összes létező magyar párttal és azok tagjaival.

 

„Nem kizárt, hogy valamelyik párt az összefogásból végül kimarad. De ha a többség összefog, biztosan átlépjük az öt százalékot,“

 

fogalmazott Nagy.

 

Fordulóponthoz érkezett a felvidéki magyar politika. De ki lesz a befutó? Íme, a Körkép.sk három forgatókönyve

 

Az Összefogás pár nappal Világi Oszkár oligarcha Hospodárske Novinyben megjelent  újságcikke után bontott zászlót. Világi ebben előre jelezte, hogy mi készül. A Most és az MKP közti tárgyalások meghiúsulása után úgy fogalmazott, hogy „a párt nem válthatja le a választóit, de a választók leválthatják a pártot.“

 

Világi Oszkár: Dél

Majd alig pár napra rá bejelentette megalakulását az Összefogás mozgalom. Támogatói és tagjai között több ismert MKP-s politikus van, mint például Bauer Edit, Orosz Őrs, vagy épp a komáromi MKP helyi szervezetének egyes tagjai.

 

Aláírásgyűjtésükbe aktívan bekapcsolódott az MKP Országos Elnökségéből Bárdos Gyula, aki egyúttal a Csemadok országos elnöke. Bárdos levélben szólította fel a Csemadok szervezeteket szerte az országban, hogy támogassák a mozgalmat. Lépése több Csemadok helyi szervezetben rosszallást váltott ki. Őry Péter, az MKP OT-elnöke szerint más párt megalakulásában való aktív részvétel alapszabály ellenes.

 

Az MKP nyerte az összefogást, de még nem ért véget a történet

 

A mozgalmat a balliberális, Orbán-kormányt rendszeresen kritizáló nézeteiről ismert Zászlós Gábor vállalkozó is támogatja.

 

Az MKP a napokban döntött arról, hogy a jövő évi parlamenti választások előtti összefogást saját listáján képzeli el, és ennek érdekében akár a párt átnevezését sem tartja kizártnak.

 

A hamis érdekképviselet veszélyei és saját felelősségünk

 

Orosz Őrsöt, az MKP dunamocsi helyi szervezete a múlt héten már az MKP parlamenti listájára javasolta képviselőjelöltnek. A Körkép.sk információi szerint ugyanez várható az Összefogás mögött álló további MKP-tagok kapcsán is.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.