Emese, Sarolta
  • HUF: 353.28
  • USD: 1.12
  • 19 °C
  • 32 °C
Belföld

Letartóztatták a NAKA két tisztjét, összejátszottak Kočnerrel

A gyanú szerint a két említett személy közreműködött több újságíró megfigyelésében

Nyitókép forrása: ta3.com

 

Marian Kočnerrel való együttműködés miatt letartóztatták a NAKA két tisztjét – a pénzügyi rendőrség hírszerzési egységének egykori igazgatóját, Pavel Vorobjovot és a Nemzeti Pénzügyi Bűnmegelőzési Egység helyettes igazgatóját, Milan Mihálikot.

 

Hirdetés(x)

A hírről először a nastope.sk számolt be. A gyanú szerint a két említett személy közreműködött több újságíró megfigyelésében, akik között a 2018 februárjában meggyilkolt Ján Kuciak is szerepelt.

 

A korábbi információk szerint Ján Kuciakot meggyilkolása előtt az országos rendőrfőkapitányság adatbázisában világították át. Emiatt Vorobjovnak a rendőrségen kellett magyarázkodnia. Először azt mondta, hogy az akkori országos rendőrfőkapitány, Tibor Gašpar parancsára járt el, majd később megváltoztatta vallomását.

 

Egy ismeretlen által nyilvánosságra bocsátott fotó tanúsága szerint Mihálik baráti kapcsolatot ápolt Norbert Bödörrel, a nyitrai oligarcha, Miroslav Bödör fiával. Norbert Bödör és Marian Kočner közötti Threema-üzenetváltások pedig a szlovákiai közélet legsúlyosabb botrányának részét képezik, amely miatt nemrég a Smer államtitkára, Monika Jankovská is lemondásra kényszerült – igaz, még mindig bíróként tevékenykedhet.

 

Körkép.sk

Hirdetés(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket