Nyitókép forrása: hnonline.sk/TASR/Henrich Mišovič

 

A pénzügyi rendőrség hírszerző részlegének egykori vezetője, Pavol Vorobjov ellenindított eljárást a NAKA Ján Kuciak meggyilkolt oknyomozó újságíró átvilágítása miatt. Vorobjovot két másik személy ellen nemrég letartóztatták az ügyben, majd a kihallgatás után elengedték őket.

 

Hivatalosan a Vorobjov elleni vár hatáskörrel való visszaélés, személyi adatok illetéktelen felhasználása céljából. Vorobjov a belügyminisztérium rendszerét használta, hogy információkat szerezzen Ján Kuciakról. A másik két személy (Milan Mihálik és MIchal Zubčák) ellen nem történt vádemelés.

 

A rendőrség azt is vizsgálja, hogy Vorobjov milyen kapcsolatban állt Marián Kočner, a Kuciak és menyasszonya elleni merényleg vélhető megrendelőjével.

 hirdetes_300x300  

 

A belügyminisztérium hangsúlyozta, hogy ez a vádemelés még nincs összefüggésben a 28 másik újságíró megfigyelésével kapcsolatos üggyel, amelyben továbbra is zajlik a nyomozás. Ebben a tekintetben Mihálik sem lélegezhet fel, Kočnerrel és Norbert Bödörrel fenntartott kapcsolata miatt nyomoz utána a rendőrség.

 

Vorobjov idén februárban önként adta fel magát a rendőrség az újságírók megfigyelése kapcsán. Először azt vallotta, hogy Tibor Gašpar akkori országos rendőrfőkapitány parancsára kért le adatokat Kuciakról, vallomását azonban később megváltoztatta.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!