Nyitókép: Ivan Majerský

 

Amennyiben a Gorilla-hangfelvétel valódi, akkor Robert Fico alhat a legnyugodtabban azok közül az emberek közül, akiket megemlítenek rajta – konstatálta a pénteki kormányülés után Peter Pellegrini kormányfő. A Smer alelnöke többször rámutatott arra, hogy a Gorilla-ügy Mikuláš Dzurinda kormányának az ügye, és szeretné, ha a rendőrség végre mindent alaposan kivizsgálna.

 

„Úgy gondolom, Robert Fico tényleg nyugodtan alhat, mert elmenni egy lakásba, meginni egy kólát és beszélgetni valamiről, nos ez a legkevesebb, ami a Gorillában szerepel”

 

– mondta Pellegrini, majd hozzátette, az átirat szerint nem esett szó semmilyen aktivitásról.

 hirdetes_810x300  

 

Pellegrini megjegyezte, hogy az ügy elsősorban a Dzurinda-kormányt érinti.

 

„Tudom, hogy a Gorillában sok szó esik arról, hogy miként zajlottak a lefizetések az állami vagyon privatizálásakor”

 

– jelentette ki Pellegrini azzal, örül, ha arra gondol, hogyan ébredhetett reggel például Mikuláš Dzurinda, Ivan Mikloš vagy éppen Jirko Malchárek.

 

Sok ember fog még bocsánatot kérni 

 

„Nézzék csak meg újra a Gorillát, mert van, aki folyton csak Robert Ficot emlegeti vele kapcsolatban. A Gorillában az SDKÚ dolgairól, a privatizőrökről, illetve arról van szó, hogy miként sugdolóztak a készpénzszámolásról. Ha mindez igaz, akkor további embernek kell majd távozniuk a közéletből, bocsánatot kérniük és szégyenkezniük, sőt, lehet, hogy többen börtönbe is kerülnek”

 

– reagált a kormányfő.

 

Arra a kérdésre, hogy Ficónak is távoznia kell-e a közéletből amiatt, hogy a lakásban állítólag Jaroslav Haščákkal, a Penta egyik tulajdonosával beszélt, Pellegrini azt válaszolta, hogy ő is beszélt Haščákkal.

 

„A Szlovák Nemzeti Felkelés Művek 25 éves évfordulójára rendezett ünnepségén vele ültem, mivel a Penta is részvényes. (…) Most akkor távoznom kellene a politikából, mert beszéltem vele? Nem hiszem”

 

– vélekedett Pellegrini.

 

A Gorilla-ügy nyomozócsoportjából távozó Lukáš Kyselica megerősítette a Sme napilapnak, hogy a Marian Kočner lakásában 2018 decemberében tartott házkutatás során talált Gorilla-hangfelvétel autentikus – ezt a rendőrségi szakértői vizsgálatok igazolták. A hangfelvétel kb. tízórányi hosszú, és sokkal több információt tartalmaz, mint a 2011-ben megjelentetett átirat.

 

 „Olyan dolgok vannak rajta, amelyek egyeznek a Gorillával, és olyanok is, amelyeket eddig nem hallottunk a felvételeken”

 

– mondta a napilapnak Kyselica.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!