Nyitókép: Andrej Kiska/FB

 

Nem szükséges pánikot terjeszteni és azt a benyomást kelteni, hogy elengedhetetlen választások előtti koalíciót alkotni a Smerrel szemben – hangsúlyozta Andrej Kiska, a Za ľudí párt újonnan megválasztott pártelnöke.

 

Ezzel a kijelentéssel Miroslav Beblavý azon ajánlatára reagált, amit a Za ľudí tegnapi kassai alakuló ülésén ismertetett. A PS/SPOLU nemcsak választások előtti együttműködést, de koalíciós egyezséget is ajánlott Kiska pártjának.

 

 hirdetes_300x300  

Kiskát választották meg pártelnöknek a Za ľudí alakuló ülésén. A volt államfő két számjegyű eredményben bízik

 

Kiska: Ne riogassuk az embereket

 

Kiska hangsúlyozta, hogy a választások utáni együttműködésről már most beszélni kell, viszont a választások előtt létrehozott koalíció véleménye szerint abban a helyzetben jelent megoldást, ha több párt eredménye közösen éri el azt a százalékot, ami szükséges a kormányalakításhoz.

 

„Ezt pontosan ki kell számítanunk és értékelnünk kell ahhoz, hogy az egésznek értelme legyen. Ha biztosak leszünk abban, hogy 10 meg 10  az 20 és nem 16, nos, akkor leszaz egésznek értelme“

 

– mondta példaként Kiska.

 

Focus-felmérés: A Smer győzne, de ott lihegne nyakában a balliberális koalíció – ha Kiska kötélnek állna

 

A pártelnök szerint egyelőre nincs szükség egy Fico-ellenes koalíció megalakításának szükségszerűségével riogatni az embereket.

 

„2010-ben a Smer 34%-ot kapott, de nem tudott kormányt alakítani, mert az ellenzék világosan nemet mondott. Úgy gondolom, hogy ma is elég lenne ennyit mondani“

 

– hangsúlyozta Kiska.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!