Nyitókép: CorD Magazine

 

Tibor Gašpar volt országos rendőrfőkapitánynak és Robert Kaliňák smeres alelnöknek nem szabadna rajta lennie a Smer-SD jelöltlistáján a jövő évi parlamenti választásokon – jelentette ki Peter Pellegrini miniszterelnök szerdán a Rádio Expres műsorában. Pellegrini egyúttal megerősítette, hogy ő lesz a listavezető a Smer-SD listáján.

 

„Nem változtattam meg a véleményemet. Úgy gondolom, hogy a párton belül nem fontolgatjuk ennek az embernek a felvételét a jelöltlistára”

 

– reagált Pellegrini arra a kérdésre, amit Gašpar lehetséges indulásával kapcsolatban tettek fel.

 hirdetes_810x300  

 

A Smer-SD alelnöke szerint Robert Kaliňák volt belügyminiszter kijelentéseiből és aktivitásaiból az vonható le, hogy „már nem lesz túl nagy kedve ahhoz, hogy parlamenti képviselő legyen”.

 

Ezzel összefüggésben Pellegrini azt is kijelentette, hogy a párt jelöltlistájára nem szeretnének felvenni olyan kontroverz személyeket, akik megakadályozhatják a választások utáni koalíciós tárgyalásoknak.

 

A párt elnökével, Robert Ficoval kapcsolatban azt mondta, ha indulni fog a parlamenti választásokon, akkor méltó hely fogja őt megilletni a jelöltlistán.

 

Pellegrini elmondása szerint listavezetőként a választások után azt a legmagasabb pozíciót fogják neki felkínálni, ami a pártot a választások eredménye alapján megilleti majd. Emellett a Smer-SD nevében ő tárgyalhat majd az esetleges koalíció ügyében is.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!