Nyitókép: TvNoviny.sk

 

Tragikus baleset történt szerda este a Pöstyén melletti Besenyőpetőfalván (Pečeňady), ahol egy ötéves kisfiú leforrázta kétéves kisöccsét.

 

A kisfiú szerette volna lezuhanyoztatni öccsét, ám nem ellenőrizte a víz hőfokát, és leforrázta a fiút. A kisfiú testének 70%-a megégett. A sérülés következtében másnap a kisfiú a kórházban elhunyt.

 

 hirdetes_300x300  

A TvNoviny értesülése szerint a beleset idején a házban tartózkodott a két kisfiú édesapja, aki nyolc gyermekre vigyázott – öt a sajátjuk volt, három az ismerősüké.

 

A kétéves Mirkót az egyik testvére bökte bele a kőtörmelékbe, miután az idősebbik gyermek felajánlotta édesapjának, hogy rendbe teszi a vérző gyermeket.

 

„Én levetkőztettem Mirkót, ő pedig azt mondta, hogy megzuhanyoztatja”

 

– mondta az édesapa.

 

Ezután a nagyobbik fiú a zuhanyzófülkébe állította a gyereket és rázúdította a forró vizet. A forróra hevült gázkazánban kb. 60 Celsius-fokos volt a víz.

 

„Valószínűleg nem tudatosította, hogy a zuhanyból forró víz folyik. Én a konyhában ültem, amikor a lányok azt mondták, nézd apa, a kisöcsénk milyen vörös. Láttam, hogy Mirkónak bordóra váltott a színe, a bőre pedig lemállott”

 

– mesélte az édesapa, aki azonnal kihívta a mentőket.

 

„A fiúnak szinte az egész teste megégett, első- és másodfokú égési sérüléseket szenvedett”

 

– mondta Viliam Dobiáš mentős, majd hozzátette, nem világos számára, hogy mi történhetett valójában, ugyanis ilyen fokú égési sérülésekhez legalább 15–20 másodpercet kellett a gyermeknek a forró víz alatt tartózkodnia.

 

TvNoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.