Zuzana Maruniaková volt az a bírónő, aki a Markíza féle váltóperben ítéletet hozott. Marian Kočner mobiltelefonjának Threema aplikációja szerint az igazságügyi minisztérium államtitkári posztjáról távozott Monika Jankovská, valamint Maruniaková és még egy bírónő csúszópénzt fogadott el.

 

Zuzana Maruniaková pozsonyi bírónő által hozott bírósági ítélet szerint Pavol Rusko és a TV Markíza 8,3 millió eurót volt kénytelen Marian Kočnernak fizetni kamatokkal, bírósági llletékekkel együtt,

 

A NAKA vizsgálata és Ján Šanta ügyész végül Kočnert és Ruskot helyezte vád alá a váltók meghamisítása miatt.

 

 hirdetes_300x300  

 „Tegye, amit tesz, különben úgy végzi, mint Kuciak,“

 

írta Kočner Monika Jankovskának. Az ügyről a DenníkN számol be mai cikkében.

 

Maruniaková végül Kočner számára kedvező ítéletet hozott anélkül, hogy megvizsgálta volna Rusko aláírását. Ez idő alatt végig Jankovská irányította őt (szerk. megj. Maruniakovát.)

 

Jankovská mellett a gyomozók korábban több más bíró mobiltelefonját is lefoglalták. Nevezetesen Vladimír Sklenko, Miriam Repáková, Andrea Haitová és az ügyész Bystrík Palovičét.

 

Kočner utasításra

 

Jankovská, akit Kočner a Threemában „saját majmocskájának“ nevezett, miután távozott az államtitkári pozíciójából, újra bíróként dolgozik.

 

A DenníkN szerint Jankovská Kočner utasítására 2017 szeptembere és 2018 májusak között az egész „váltó-ügyet“ irányította.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.