Nyitókép forrása: hnonline.sk/repforotó

 

Miután csütörtökön több politikus és közéleti személyiség is annak a véleményének adott hangot, hogy Monika Jankovská korábbi igazságügyi államtitkárnak le kéne mondani bírói funkciójáról az ellene folyó nyomozás miatt, ma Lenka Praženková, a Bírói Tanács elnöke is a visszavonulást ajánlotta Jankovskának. Ezt azzal indokolta, hogy csak így lehet „megőrizni a független bíróságba vetett lakossági bizalmat”.

 

Praženková elítélte a bíróságok korrumpálódását, és „kompromisszum nélküli” beavatkozást sürgetett.

 

Kijelentette, ha a hatóságok hivatalosan is megerősítik a médiában megjelenő (Threema-üzenetekre vonatkozó) információt, azonnal vádat kell emelni az érintett személyek ellen. Ugyanezt az álláspontot képviselő Gál Gábor (Most-Híd) igazságügyi miniszter, aki állítja, addig nem indíthat fegyelmi eljárást az ügyben érintett bírók ellen, amíg nem történik vádemelés.

 hirdetes_810x300  

 

Egyébként csütörtökön több ellenzéki politikus is Praženkovát és Gált támadta, amiért nem léptek fel Jankovská bírósági pozíciójából való elmozdítása érdekében.

 

A legutóbb nyilvánosságra hozott Threema-üzenetek szerint Jankovská Marián Kočnerrel együtt befolyásolta az igazságszoltáltatást, bírókat és ügyészeket vesztegettek meg annak érdekében, hogy a Markíza televízióval váltóügyben Kočner javára szülessen ítélet. A négy váltóból egy esetében (8,3 millió euró értékben) Kočner és Jankovská sikerrel is jártak. További részletek alábbi cikkünkben.

 

Kočner a bírónőnek: Cselekedjen, mert úgy végzi, mint Kuciak.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.