Nyitókép: SME/Jozef Jakubčo

 

Jana Kiššová volt a Demokratikus Platform egyetlen olyan tagja, akinek Richard Sulík pártelnök meghagyta a helyét az SaS választási listáján. Mindezek ellenére Kiššová bejelentette távozását a pártból. Döntését azzal indokolta, hogy az SaS már nem az a párt, amit tíz éven keresztül épített.

 

„Az SaS már nem az a párt, amelybe tíz évvel ezelőtt ideálokkal tele léptem be. A párton belül számomra elviselhetetlen atmoszféra uralkodik, amiben én nem szeretnék tovább fulladozni“

 

– indokolta meg a távozását Blahová.

  hirdetes_300x300   

 

Sulík a választási listán a harmadik helyet rezerválta le Kiššovának. A pártelnök hajlandó volt arra várni, hogy Kiššová meggondolja magát az SaS színeiben való nem indulásával kapcsolatban. Kiššová azonban többször is elmondta, ha Ľubomír Galko, Jozef Rajtár és Natália Blahová nem kap helyet a választási listán, akkor ő sem fog az SaS listáján indulni.

 

Az SaS szombati kongresszusán a párttagok elfogadták Sulík választási listáját, amelyen a „rebellisek“ nem kaptak helyet, sőt Nataláia Balhovát még a pártból is kizárták azzal az indokkal, hogy a megnyilvánulásaival árt a pártnak.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!