Nyitókép: EPA/Stratis Balkaskas

 

„Ha egy migránsnak sikerül feljutnia egy hajóra, az nem jelentheti azt, hogy belépőt kapott az Európai Unióba, a schengeni külső határokat erőteljesen őrizni kell ”– jelentette ki Denisa Saková szlovák belügyminiszter vasárnap.

 

A szlovák tárcavezető hangsúlyozta, Szlovákia nem fog csatlakozni a Földközi-tengeren kimentett migránsok elosztását célzó önkéntes rendszerhez. Ezzel a kezdeményezéssel, mint ismeretes, szeptember végén Németország, Franciaország, Olaszország és Málta állt elő. A kezdeményezést a visegrádi négyek (Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország) mellett más uniós tagországok is elutasítják.

 

 hirdetes_810x300  

„Úgy gondoljuk, hogy ez a kezdeményezés egy új migrációs hullám veszélyét hordozza magában. Attól tartunk, hogy megismétlődhet a 2016-os helyzet”

 

– mutatott rá Saková.

A miniszter hozzátette, a migránsok önkéntes elosztását célzó rendszer kaput nyit az embercsempészetnek. Szlovákia és a visegrádi négyek kitartanak azon álláspontjuk mellett, miszerint a migráció okait és nem a következményeit kell kezelni.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!