Nyitókép: DenníkN

 

Fontos hanganyagot szerzett meg a DenníkN, melyet cikkünkben maguk az olvasók is meghallgathatnak

 

Monika Tódová, a lap újságírója szerint a felvétel valamikor 2014 nyarán készülhetett Marian Kočner maffiózó és Dobroslav Trnka akkori főügyész között.

 

Trnak a Gorilla kivizsgálása helyett saját széfjében rejtegette annak hanganyagát Kočner számára.

 hirdetes_810x300  

 

Miután lejárt a mandátuma, segítőivel felkereste a Penta tulajdonosát, Haščákot, hogy zsarolja vele. Amikor Kočner ezt megtudta, megfenyegette, hogy megöli őket, és mindezt fel is játszotta.

 

A hanganyag világosan mutatja, milyen maffiaállam is Szlovákia.

 

 

„Ha eddig azt gondoltuk volna, hogy a Főügyész feladata a maffiózó ügyeinek kivizsgálása, kapcsolatukban ez épp fordítva van. A maffiózó vizsgálja a korábbi főügyészt. Ordít vele, válogatott káromkodásokat vág a fejéhez, és fizikai likvidálásával fenyegeti meg őt és segítőit is. Hozzátéve, hogy a fiának is annyi lesz “

 

– állapítja meg a DenníkN cikkében.

 

Kočner azért volt ennyire dühös, mert Trnka a háta mögött megpróbálta megzsarolni a Gorilla hanganyagával annak egyik főszereplőjét, a Pentás Jaroslav Haščákot. A felvétel ugyanis Haščák beszélgetéseit rögzíti különböző politikusokkal az egyik pozsonyi lakásban. A Penta vezetője úgy tudta, hogy a hanganyag nem létezik.

 

Trnka a csallóközi magyar település, Albár polgármesterével, Bereczk Oszkárral és Kósa Lóránt ügyvéddel zsarolták meg Haščákot. A rendőrségnek 2018 novembere óta van a birtokában a hangfelvétel. Trnka továbbra is az ügyészségen dolgozik.

 

„Tudni akarom, ki készített másolatokat, melyeket aztán Haščáknak küldtetek. Tudni akarom, mennyi másolat lett készítve azon az egyen kívül, amelyet elvittem. Tudni akarom, miért csináltad, és miért hazudtál nekem erről. Kezdheted,“

 

ment neki Kočner Trnkának.

 

„Az igazat mond, csakis az igazat. Csak az igazság mentheti meg a bőrödet, és esetleg a fiadat, aki szintén gondba kerülhet. Mert hogy neked problémáid lesznek, az biztos. Elveszted a bíróságot, agyonba.znak, börtönbe kerülsz, a fiacskádnak pedig tönkreteszik az életét. Úgyhogy énekelj, és fejezd be a hazudozást, mert ha átversz, meglátod, mit teszek veled,“

 

fenyeget a maffiózó, aki ma börtönben ül a Markíza televíziós váltók hamisítása miatt, és akit Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolásával is vádolnak.

 

Kočner útban a börtön felé. Kép: DenníkN

 

Meg fognak ölni téged! Tudom, hogy megölnek.

 

„Még egyszer mondom, fejezd be a hazudozást. Meg fognak ölni,“ mondja Kočner magából kikelve.

 

„Tudom, tudom, hogy megölnek. Én halott vagyok,“ válaszol rezignáltan Trnka, aki elmondja azt is, hogy készen áll arra, hogy saját maga veszi meg a golyót a fejébe.

 

„Meggyilkolnak, de a fiad is megkapja, te fa.z. Mondom, fejezd be a hazudozást és ne rájuk hárítsd,“ folytatja Kočner.

 

„Ha eljöttél volna utánam és elmondod, hogy mi történt, akkor abból a két fas.ból kivertem volna, a pics.ba, az Istenre esküszöm, hogy kivertem volna belőlük, vagy elvágatom a torkukat,“ mondja Kočner.

 

„Ha eljöttél volna utánam és elmondod, hogy mi történt, akkor abból a két fas.ból kivertem volna, a pics.ba, az Istenre esküszöm, hogy kivertem volna belőlük, vagy elvágatom a torkukat,“ mondja Kočner.

 

„Miért nem mondtad el, te fa.z, hogy gond van. Oldhattuk volna. Kósa ma már golyóval a fejében lehetne, Oszkárral együtt. De Oszkár így is fogja végezni,“ folytatja Kočner.

 

Íme, a hanganyag leksokkolóbb részei:

 

 

A Penta hétfő reggel hivatalos sajtóreakcióban cáfolta, hogy bárki is megzsarolta volna őket a Gorilla hanganyagával.

 

„Haščák visszautasít minden vélt tevékenységet, mellyel e kommunikációval kapcsolatban a neve felmerül.“

 

Az ellenzék a nap folyamán egymás után nyilvánul meg és tesz javaslatokat azzal kapcsolatban, hogy Dobroslav Trnkát azonnal rendőrségi vizsgálat alá kell vonni, Egyben javasolták a parlament védelmi bizottságának összehívását.

 

Andrej Hrnčiar (Most-Híd) nem támogatja az ülés összehívását. „Bizonyára nem normális, hogy egy kormánykoalíciós képviselő támogasson egy ellenzéki indítványt“ – mondta.

 

DenníkN/Körkép.sk

További ajánlott írások:

 

Hardcore a weben

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.