Nyitókép: TASR/Martin Baumann

 

Peter Pellegrini kormányfő a Gorilla-üggyel összefüggő hangfelvételek szereplőinek erkölcsére és felelősségtudatára apellálva felszólította a szóban forgó köztisztviselőket, hogy fontolják meg, továbbra is be akarják-e tölteni a hivatalukat.

 

Pellegrini ezzel a kijelentésével a Marian Kočner és Dobroslav Trnka volt főügyész közötti kommunikációról közzétett hangfelvételre reagált.

 

 hirdetes_400x285  

Pellegrini szerint a kormány hajlandó segíteni, ha a bíróságnak és az ügyészségnek hiányoznak bizonyos eszközök arra, hogy tisztára mossák a nevüket.

 

A kormányfő egyúttal garantálta, hogy a rendőröket senki sem fogja megakadályozni abban, hogy felelősségteljesen végezzék a munkájukat.

 

Pellegrini felhívta a figyelmet arra, hogy a Gorilla-ügy a volt kormány ügye volt, ami a képviselők megvásárlásáról és a privatizációról szólt. A kormányfő szerint egyértelmű, hogy az ügyben érintett személyek egymást is zsarolták.

 

„Készen állok bármikor találkozni egy munkaértekezlet keretében a Bírói Tanács elnökével (Lenka Praženková – szerk. megj.) és a főügyésszel (Jaromír Čižnár – szerk. megj.), ha megkérnek rá”

 

–mondta a kormányfő.

 

Pellegrini egyúttal felszólította az ellenzéket, hogy ne általánosítsák az egyéni kudarcokat, és ne sértsék meg ezáltal a tisztességes ügyészeket, rendőröket és bírókat. Úgy véli, az egyéni felelősöket kell pellengérre állítani.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!