Nyitókép forrása: napalete.sk

 

A Gorilla-botrány újabb hullámának egyik főszereplője, Dobroslav Trnka korábbi főügyész, aki jelenleg is ügyészként tevékenykedik, saját bevallása szerint „fontolóra veszi” ügyészi tevékenysége felfüggesztését. Konkrétumokat egyelőre nem árult el, a „napokban” kíván majd reagálni. A felvételek valódiságáról érdemben nem volt hajlandó véleményt mondani – mivelhogy annak hitelességét a rendőrség vizsgálja (megjegyezzük, egy korábbi főügyésztől elvárható lenne, hogy meg tudja állapítani, a beszélgetés, aminek aktív résztvevője volt igazi vagy sem…). 

 

Trnka azután került a politika és a sajtó célkeresztjébe, hogy napvilágra kerültek a Marián Kočnerrel folytatott beszélgetéséről szóló felvételek, amelyben Kočner számon kéri rajta Jaroslav Haščák Penta-tulajdonos megzsarolását a Gorilla-felvételekkel.

 

A botrány miatt az ellenzéki politikusok konkrétabban, a kormánypárti politikusabb óvatosabban, de Trnka visszavonulását követelik. Az Ügyészi Tanács Trnka azonnali lemondatására szólította fel Jaromír Čižnár főügyészt, aki saját bevallása szerint tehetetlen, míg a rendőrség meg nem vádolja Trnkát.

 hirdetes_810x300  

 

Az ominózus Trnka-Kočner felvételt valószínűleg Kočner készítette – vélhetően azért, mert beszélgetésük alapján Jaroslav Haščák igencsak feldühödött Trnka zsarolása miatt.

 

További részletek az alábbi cikkeinkben:

 

Kočner: Meg leszel gyilkolva. Trnka: Tudom. Magyar polgármester is érintett a most nyilvánosságra került hanganyagban

 

“Ha van benne egy cseppnyi becsület, akkor távozik”. Így reagáltak a politikusok a Kočner–Trnka hangfelvételre

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!