Nyitókép: YouTube/abalucha

 

A Most-Híd elnöke, Bugár Béla és a parlamenten kívüli MKP is nyilatkozott a tegnap napvilágot látott Gorilla-hangfelvétellel kapcsolatban.

 

A Most-Híd elnöke, Bugár Béla azt állítja, sem ő és a hozzá közel álló személyek nem voltak ott a Gorilla-ügy kapcsán ismertté vált Vazov utcai konspirációs lakásban.

 

 hirdetes_810x300  

Bugár egyúttal azt is kijelentette, hogy a Gorilla igaz és hamis információk egyvelege. A pártelnök a Transpetrollal kapcsolatos információkat is megkérdőjelezte, holott ezzel az üggyel kapcsolatban az akkor Bugár vezette MKP is érintett.

 

 „Sem én, sem a hozzám közel álló személyek nem voltak a Vazov utcai lakásban. Ezenkívül a Gorillában szereplő dolgok könnyen megcáfolhatók“

 

– védekezett Bugár Fico azon kijelentéseire reagálva miszerint Bugárt és Beblavýt kell kérdezni a Gorrila-ügyről, hiszen abban az időben ők voltak kormányon.

 

Bugár megjegyezte, hogy a konspirációs lakásban arról is szó esett, hogy a Transpetrol részvényeinek megvásárlása esetén vele kell megegyezni. „Ki vette még végül ezeket a részvényeket? A második Fico-kormány vásárolta meg a Jukostól, és még dicsekedtek is vele“ – reagált Bugár.

 

 Bugár: a politikusoknak nem az a feladata, hogy kommentálják a Gorilla-ügyet

 

Bugár szerint a politikusoknak nem az a feladata, hogy kommentálják a Gorilla-ügyet, hanem az, hogy biztosítsák a feltételeket az illetékes szerveknek.

 

„A vizsgálatot végző szervek feladata az, hogy kiderítsék, ki milyen módon avatkozott be a rendszerbe, és hogyan érte el azt, hogy manapság a jogállam veszélyeztetettségéről beszélünk. A politikusoknak az a feladatuk, hogy minden feltételt biztosítsanak a nyomozás körül. Ha szükséges akkor törvényeket kell módosítani, nem pedig másokat vádolni“

 

– figyelmeztetett.

 

Fico csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy a Gorilla-üggyel kapcsolatban Bugárt kell megkérdezni, hiszen abban az időben ő volt kormányon Mikuláš Dzurindával.

 

„Nem hinném, hogy a koalíción belül ilyen módszerekkel kellene a kapcsolatokat erősíteni. Mi értelme van ennek? Ha egy politikus a másik politikust fogja gyalázni és magyarázatot követelni, akkor az a nyomozás hasznára lesz? Úgy vélem, hogy nem“

 

– jelentette ki Bugár.

 

A Most-Híd elnöke azt is elutasítja, hogy az MKP a vezetése alatt piszkos pénzt használt volna. A Gorilla-hangfelvételen a jutalékokkal kapcsolatban az MKP is megemlítésre került.

 

„Szeretném látni, hogy hol vannak azok a bizonyos jutalékok. Ettől függetlenül, természetesen előfordulhat, hogy valakinek valamilyen haszna volt belőle“

 

– mondta Bugár, majd hozzátette, hogy a jutalékokkal kapcsolatban soha senki nem kereste őt.

 

MKP: A Gorilla-ügy szereplői közül senki sem tagja az MKP-nak

 

A Gorilla-ügy szereplői közül senki sem tagja a Magyar Közösség Pártjának – jelentette ki az MKP sajtótitkára, Róbert Králik a Gorilla-hangfelvétellel kapcsolatban.

 

 „A Gorilla-ügy részben érinti az egykori Magyar Koalíció Pártját. A Magyar Közösség Pártja azonban nem azonos az egykori párttal, ugyanis 2007 és 2010 között teljesen megtisztult. A Gorilla-ügy résztvevői közül senki sem tagja a pártunknak“

 

– hangsúlyozta Králik.

 

Amennyiben bebizonyosodik, hogy a nyilvánosságra hozott felvétel valódi, a nyomozócsoport pedig vádat emel, akkor az MKP támogatni fogja a bűnösök megbüntetését.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.