Nyitókép forrása: webnoviny.sk

 

Mikuláš Dzurinda egykori szlovák kormányfő elutasítja, hogy kormányzása idején „nem lelkiismerete szerint” döntöttek volna. Azt hangsúlyozza, hogy sosem fogadott el kenőpénzt és nincs olyan benyomása, hogy az ő kormánya pénzügyi csoportok befolyása alatt cselekedett volna.

 

Ha a Gorilla-felvétel tartalma igaz – véli Dzurinda – akkor az az egyének hibáiról szól, nem a kormányéról, ahogy azt Robert Fico próbálja sulykolni a választókba. Dzurinda mindezt a TASR szlovák hírügynökségnek küldött állásfoglalásában közölte.

 

Dzurinda olvasatában a Gorilla-ügy egy konkrét pénzügyi csoport azon próbálkozásait mutatja be, hogy hogyan befolyásolják a kormány és az állami intézmények döntéseit, beleértve a politikai pártokat is.

 hirdetes_810x300  

 

„Nem az én feladatom és nincs is hozzá erőm, hogy a nyilvánosságra hozott felvétel hitelességét vizsgáljam, vagy hogy az a gyanúsításokat kivizsgáljam vagy kommentáljam”

 

Fogalmazott az egykori kormányfő. Kijelentette, hogy miniszterelnökként soha nem hozott olyan döntést, amely ellentétes lett volna lelkiismeretével.

 

„Soha nem fogadtam el kenőpénzt, soha nem is ajánlottak fel nekem kenőpénzt vagy províziót”

 

mondta, hozzátéve hogy „nem volt olyan benyomása, hogy az általa vezetett SDKÚ nem a közjó érdekében cselekedett volna, tudomása szerint nem is történt ilyen eset.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!