Gusztáv
  • HUF: 356.81
  • USD: 1.14
  • 1 °C
  • 7 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Gorilla-ügy és korrumpálódott igazságszolgáltatás: ezrek tüntettek Pozsonyban

Fico, Jankovská és Trnka távozását követelte a tömeg

Nyitókép forrása: Körkép.sk/KZS

 

Két nappal a Gorilla-felvétel nyilvánosságra kerülése után Pozsonyban és Szlovákia több más városában tüntetések  zajlottak a Tisztességes Szlovákiáért mozgalom szervezésében, Szlovákia Igazságosságáért néven. Pozsonyban mintegy 5 ezren vonultak utcára.

 

A menet 18:30-kor indult az Elnöki Palotától a Parlament irányába. A szervezők mellett az eseményen felszólalt Pavla Holcová cseh oknyomozó újságíró, aki együtt dolgozott Ján Kuciakkal is.

 

A felszólalók a közélet megtisztítását és a korrupt ügyészek, bírát távozását követelték.

 

Távozásra szólították fel Robert Fico parlamenti képviselőt és smeres pártelnököt, Dobroslav Trnka egykori főügyészt, jelenlegi ügyészt, Monika Jankovskát egykori smeres igazságügyi államtitkárt, jelenlegi bírót is, illetve Jaroslav Haščák Penta-vezér 1 milliárd eurós vagyonának elkobzását követelték.

 

A Körkép helyszíni tudósítója megkérdezte Karolina Farskát, hogy mi a véleménye arról, hogy a Most-Híd és az MKP épp ma jelentette be közös indulását a választásokon, amivel Menyhárték a Smert hatalomban tartó, a maffiállam létrehozásában segédkező Bugár Bélával fognak össze. Farská elmondta,

 

sajnálatos, ami a magyar szavazatokkal történik, vagyis, hogy mire vetemednek a magyar szavazatokkal hatalomról jutó politikusok.

 

Hozzátette, bízik abban, hogy február végén (a választások napján) ezen a téren is változás történik.

 

Pénteken a fővároson kívül Privigyén, Kassán és Besztercebányán is tüntettek.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket