Nyitókép: REPRO FOTO/OKTAGON MMA

 

Matúš Mečár MMA harcos tavaly a gyalogosátkelőn gázolt el egy fiatal nőt, aki azonnal belehalt sérüléseibe. A férfit azóta sem vádolták meg, ugyanis a bíróság eljárási szabálytalanságok miatt nem volt rá hajlandó.

 

Egy év telt el azóta, hogy Matúš Mečárnak Nyitrán balesete volt. A szemtanúk szerint gyorsan hajtott a luxusautóján. A 27 éves Lucia munkából tartott hazafelé késő este, amikor a Štúr utcában a gyalogosátkelőn Mečár elgázolta. A fiatal nő nem élte túl a balesetet.

 

 hirdetes_300x300  

Mečár ellen augusztusban emeltek vádat, de a nyitrai bíróság eljárási szabálytalanságok miatt elutasította a vádemelést – tájékoztatott a noviny.sk

 

Továbbra is szabadlábon

 

Azt egyelőre nem tudni, hogy a bíróság a nyomozás során milyen konkrét hibákat talált. Mivel az ügyész panaszt nyújtott be a járási bíróság döntése ellen, ezért a Nyitrai Kerületi Bíróság fog dönteni.

 

A büntető törvénykönyv vonatkozó paragrafusa szerint Mečárra kettőtől öt végi tartó szabadságvesztés szabható ki gyilkosság miatt. A végső ítéletre azonban szabadon vár, sőt különböző nyilvános sporteseményeken is részt vesz.

 

Bödörékkel pózolt

 

Mečár Norbert Bödör nyitrai oligarchával ápolt barátságáról is ismert. Amikor Bödört a Kuciak-gyilkossággal kapcsolatban akarták kihallgatni, akkor Bödör önként jelent meg a rendőrségen.

 

A vádlott Mačár még közös fotón is pózol Bödörrel a Zlatý kľúčik hotel előtt. A képen a pénzügyőrség egykori igazgatóhelyettese, Milan Mihálik is rajta van. Mihálikot két rendőrrel együtt idén tartóztatta le a belügyminisztérium inspekciója. A rendőrség azokat a törvénytelen újságírói átvilágításokat vizsgálja, amelyeket Bödör és Kočner parancsára végeztek el. Az ügyben Mihálikot is együttműködéssel gyanúsítják.

 

Matúš Mečárnak már korábban is voltak gondjai a törvénnyel. A bíróság bűntársként bűnösnek találta egy zsarolási ügyben. Akkor három év feltételest kapott.

 

Noviny.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.