Nyitókép forrása: az Összefogás facebook-oldala

 

A Belügyminisztérium hivatalosan is bejegyezte az Összefogás mozgalmat, miután semmilyen tárgyi kifogást sem talált – számolt be közösségi oldalán a mozgalom.

 

Félszáz önkéntes az elmúlt két hónapban éjt nappallá téve dolgozott azon, nehogy egy rugalmas és nyitott választási lista hiánya miatt ne jöjjön létre a magyar egység. Ez a veszély immár nem fenyeget!

 

fogalmaz az Összefogás.

 

 hirdetes_810x300  

Orosz Örs (Összefogás) a Körképnek: Bugár és listája elfogadhatatlan számunkra . Interjú

 

A mozgalom közleményében kiemeli, hogy alapszabályuk lehetővé teszi, hogy „más pártok képviselői párthovatartozásuk megtartásával induljanak a listán”.

 

A mozgalom nem épít regionális és járási struktúrákat, nem veszélyezteti más pártok önállóságát. Ha valaki eddig a hiányzó belügyi pecsétre mutogatott, annak üzenjük: van alternatívája a Híd-MKP paktumnak, a megvásárolt fiókpárt átnevezésével létrejövő utódpártnak.

 

fogalmaznak a mozgalom vezetői.

 

Orosz Örs a Bugár-Menyhárt-féle összeborulásról: Nem a közösségünk jövőjét szolgálja

A néhány hónapja indult formáció vezetői megjegyezték, hogy

 

az Összefogás csak olyan egységben érdekelt, amely garanciát jelent arra, hogy a magyar képviselet ezúttal ne a korrupt vezetők oldalára álljon! Olyan egységet támogat, amely a magyarság és Dél-Szlovákia fejlődését kívánja!

 

Kapcsolódó hír, hogy az Új Egység Mozgalom kedden felszólította “a közösség jövőjét fontosnak tartó szervezeteket”, névlegesen a „Magyar Fórumot, az Összefogást, az elvtelen együttműködés miatt kiábrándult MKP tagokat” és egyéb társadalmi szervezetek tagjait egy tisztán magyar lista állítására.

 

Az MKP – Most-Híd pártpaktum után: két tábor kezd kialakulni a felvidéki magyar politikai térben

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.