Nyitókép: archív

 

Igor Matovič, az OĽaNO elnöke kedden sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy birtokában van egy körülbelül 900 üzenetet tartalmazó viber-kommunikációnak, mely Marian Kočner és Martin Glváč (Smer-SD) között zajlott. Matovič felszólította Glváčot, hogy mondjon le a parlamentben betöltött alelnöki posztjáról szerdán délig, máskülönben nyilvánosságra hozza a teljes beszélgetést.

 

Matovič elmondása szerint a két férfi közti kommunikáció 2016 július 19. és 2016. július 31. között zajlott. Az ellenzéki képviselő szerint idáig semmit sem hoztak nyilvánosságra belőle.

 

Matovič sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy Kočner egyeztethetett egy interjút Glváčnak a Plus 7 dní akkori szerkesztőjével, Martina Ruttkayovával.

 hirdetes_810x300  

 

„Gondolod, hogy a Plus 7-ben lehet irányított interjút csinálni?”

 

kérdezte Glváč, mire Kočner azzal reagált, hogy

 

„Tudom, hogy lehet. Martina Ruttkayová”

 

Glváč úgy válaszol, hogy van elkészített interjúja.

 

„Az egészet lehozza, plusz kérdéseket a Smeren belüli helyzetről”

 

írja Kočner, majd azt is hozzáteszi, hogy „szívesen segítek, ha tudok”.

 

Matovič 46 üzenetet mutatott be a tájékoztatón, ám állítása szerint további 900 üzenet van a birtokában. Állítása szerint a kommunikáció valós, a forrását azonban nem akarta megnevezni. Az ellenzéki pártelnök így akart reagálni arra, hogy Glváč hétfőn a közösségi hálón „mosakodott” a Kočnerrel való kapcsolatából. Posztjában úgy fogalmazott, hogy 2012-ben találkozott utoljára a jelenleg letartóztatásban lévő Kočnerrel.

 

„Megkérném őt, hogy hagyja abba a hazudozást, és hogy hozza nyilvánosságra az egész történetet Kočnerrel”

 

üzente Matovič Glváčnak.

 

A Smer parlamenti alelnöke tagadja, hogy Kočnerral üzletelt volna

 

A korábbi védelmi miniszter ezt követően az RTVS szerint kedden délután a közösségi hálón úgy reagált, hogy

 

„Ha nyilvánosságra hoznak bármilyen személyemet érintő kommunikációt, már most megmondhatom, végérvényesen is beigazolódik, hogy ez a lejárató kampány nem véletlen és hogy Szlovákiában szervezett csoport működik”

 

A Denník N hétfőn számolt be arról, hogy Kočner és Glváč a Threema applikáción keresztül kommunikálhattak. Azokban a beszélgetésekben többek között a Fico távozása utáni új kormány összetételéről egyeztethettek.

 

hnonline.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.