Nyitókép: aktuality.sk

 

Marián Kočner, aki ellen hétfőn vádat emeltek Ján Kuciak meggyilkolása ügyében, kedden elegendő támogatót talált magának a szlovák parlamentben ahhoz, hogy ne vonják meg tőle a Michal Kováč egykori államfő által odaítélt elnöki kegyelmet.

 

A parlamenti képviselők az OĽaNO által beterjesztett törvényről szavaztak, melynek értelmében megszüntették volna a Kočnernek ítélt elnöki kegyelmet, melyet a Technopol-üggyel kapcsolatban kapott.

 

Michal Kováč akkoriban saját fiát is kegyelemben részesítette, azonban ezt a parlamenti képviselők már két éve törölték.

 hirdetes_810x300  

 

Matovičék alkotmánytörvényére csak 73 képviselő szavazott, többségében az ellenzékből és a Most-Hídból. Gyakorlatilag a Smer teljes képviselői klubja, Robert Ficot is beleértve tartózkodott, ahogy az SNS-esek is – csupán két képviselőjük támogatta a javaslatot.

 

Az OĽaNO képviselői beadványukban arra hivatkoztak, hogy Kočner jelenleg is több nagy botrány központi alakja, ezen felül fennáll a gyanú, hogy zsarolás útján kapott kegyelmet korábban.

 

A parlamenti képviselők nem most szavaztak először Kočner kegyelmének eltörléséről. 2017-ben az Smer és az SNS mentette meg, ahogy 2018 decemberében is a koalíció képviselőinek köszönhette, hogy megmenekült.

 

aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!