Nyitókép: mkp.sk

 

Az MKP Országos Elnöksége kedd késő estig tartó tanácskozásán elutasította a Most-Híddal való közös indulást. A Menyhárt József, Őry Péter, Farkas Iván, Bárdos Gyula által a Most-Híddal már előtárgyalt verzióból, a sajtóban már meghirdetett Régiók Pártja – Híd – MKP közös választási listából így semmi sem lesz.

 

A Körkép.sk információi szerint a párt Országos Elnöksége arra utasította az MKP-t, hogy térjen vissza a korábban már megkezdett, MKP – Összefogás – Magyar Fórum – MKDSZ – Most-Híd – civil szervezetek fémjelezte közös magyar induláshoz.

 

A döntés azt jelenti, hogy az MKP Országos Elnöksége elutasította saját tárgyaló delegációjának javaslatát a Bugár Bélával való közös listás indulásról, mely főleg Bugár miatt óriási felháborodást váltott ki a felvidéki magyarság körében.

 hirdetes_300x300  

 

Menyhárt József pártelnök és Őry Péter OT-elnök így nem tudta átültetni az országos elnökségen saját akaratát, melyre előzetesen semmilyen mandátumuk nem volt.

 

A mostani döntés kétségkívül Berényi József és Csáky Pál győzelmeként értékelhető, akiknek végül sikerült többséget szerezniük az elnökségben.

 

A dolog pikantériája, hogy a Most-Híd elnöksége szintén kedden jóváhagyta az MKP-val való közös indulást.

 

A Most-Híd elnöksége rábólintott a pártpaktumra

 

A témával még foglalkozunk.

 

Hogy mit jelent ez a döntés a gyakorlatban? Gyorsreakciónk ITT.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.