Nyitókép: SITA

 

A Most-Híd elnöke, Bugár Béla nem érti, hogy az MKP valójában mit akar elérni a magyar pártok együttműködésével – erről csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt.

 

A magyar kisebbséget képviselő öt politikai párt pénteki találkozóján minden bizonnyal a Most-Híd is részt vesz, de abban még meg kell egyezniük, hogy ki fogja a pártokat képviselni. Ez a személy valószínűleg nem a Most-Híd elnöke lesz.

 

 hirdetes_300x300  

Bugár szerint Simon a Most-Hidat támadja

 

 „Az MKP Országos Tanácsa úgy döntött, hogy a két párt – az MKP és a Most-Híd – egyesülésével, pontosabban egy választási párt létrehozásával lényegében megalakul valami olyasmi, aminek alapján aztán a többi párttal is lehet tárgyalni egy esetleges összefogásról. A vezetés, pontosabban z OT vezetőséget ezt kedden elutasította, ami azt jelenti, hogy szembe mentek egy magasabb szerv döntésével szemben, de ez az ő dolguk. Nem tudom, hogy ezzel mit akarnak elérni“

 

– konstatálta Bugár.

 

Simon Zsolt felszólította Bugárt, hogy magyarázza meg Kočner Most-Híddal kapcsolatos üzeneteit

 

A hidas pártelnök azt is megjegyezte, hogy a magyar kisebbséget képviselő öt pártnak pénteken kellene találkoznia, de közben Simon Zsolt, a Magyar Fórum elnöke a legerősebb pártot (vagyis őket – szerk. megj.) támadja.

 

 „Az öt párt közül az egyik a legerősebb pártot támadja. Mégis hogyan lehet velük együttműködni, ha így tüzelnek ránk?“

 

– kérdezte Bugár.

 

Az Összefogás mögött a Fidesz törekvéseit látja

 

Bugár azt is elmondta, hogy az Összefogás mögött a magyarországi Fidesz törekvéseit látja. A pártelnök elképzelhetetlennek tartja, hogy a párt tízéves fennállása után engedjen az ilyen törekvéseknek.

 

 „Úgy gondolom, hogy az ilyen törekvéseket nem lehet megengedni. Ha engedélyezném, akkor a Most-Híd élve felfalna“

 

– tette hozzá.

 

Az MKP országos elnöksége kedden mondott nemet a Most-Híddal közös választások előtti együttműködésre, amiben a két párt tárgyaló delegációja előtt egyezett meg.

 

Breaking: Az MKP Országos Elnöksége nemet mondott a Menyhárt-Bugár paktumra

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.