Nyitókép: Branislav Wáclav

 

A parlamenten kívüli KDH nem indul közös választási listán az ellenzéki OĽaNO-val és a szintén parlamenten kívüli Keresztény Unióval (Kresťanská Únia). A KDH-nak a jelöltlistán szereplő helyek felét ajánlották fel, Alojz Hlinának, a KDH elnökének pedig a jelöltlista harmadik helyét, mégis nemet mondtak az ajánlatra.

 

 „A KDH egy 30 éves párt. Nem egyezhetek meg egy olyan párttal, ami lényegében az elnökük vállalata. A KDH az Európai Néppárt tagja, így nem foghat össze egy olyan párttal, aminek négy tagja van. Sőt, egy olyan párttal sem, amit az EP választások előtt vásároltak meg”

 

– írta Hlina a Facebook-oldalán. Kijelentésével arra utalt, hogy a Keresztény Uniót Anna Záborská vásárolta meg.

 hirdetes_810x300  

 

„A politikában jelenleg három olyan politikus van, akik nem tisztességesen alapítottak pártot, hanem egy másik párt megvételével csapták be a demokráciát. Ők nem mások, mint Kollár, Harabin és Záborská“

 

– konstatálta a KDH elnöke.

 

Hlina megjegyzése szerint Igor Matovič ismét a KDH szombati tanácsa előtt támadott rá a kereszténydemokratákra.

 

„Matovič már régóta tönkre akarja tenni a KDH-t, most azonban szövetségeseket is talált hozzá. A KDH-n élősködő egykori gárda lehetőséget kapott arra, hogy bosszút álljon a vályútól való eltávolításért, ezenkívül pedig olyan tervet szövögetnek, mely szerint a KDH romjain alapítanánk új pártot”

 

– tette hozzá Hlina.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!