Nyitókép: A szlovák rendőrség facebook-oldala

 

Már biztonságban vannak – a gyerekek három országon keresztül utaztak embertelen körülmények között – írja a szlovák rendőrség hivatalos közösségi oldalán.

 

Segélyhívószámon keresztüli bejelentést kapott tegnap a rendőrség. Az egyik dunaszerdahelyi vállalat biztonsági embere ismeretlenek mozgását észlelte a cég területén. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy az egyik vonatszállítmány konténerében 11 gyermeket szállítottak. Mikor a vonat megállt, a gyerekeknek sikerült kijutniuk a konténerből.

 

A további vizsgálatok megerősítették, hogy 9 gyermek Afganisztánból, 2 pedig Pakisztánból származik. A gyerekek embertelen körülmények között utaztak három országon keresztül a tehervonattal. A szerbiai Szabadkáról (Subotica) indultak, majd Magyarországon keresztül Komáromnál lépték át a határt, hogy végül Dunaszerdahelyre érkezzenek.

 hirdetes_810x300  

 

Mivel kiskorú gyermekekről van szó, a rendőrök a Munka-, szociális és családügyi hivatal munkatársaira bízták őket. Míg nem döntenek arról, hogy mi legyen velük, addig a kiskorúak számára fenntartott gyermekotthonba kerülnek.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!