Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Jaromír Čižnár főügyészt hivatalba lépése óta több mint 200-szor világították át a rendőrségi adatbázis segítségével – közölte a JOJ televízió. A hírt azóta a főügyész szóvivője is megerősítette.

 

„Ma, október 29-én, megerősítést nyert, hogy Jaromír Čižnár főügyészt hivatalba lépése óta a rendőrségi adatbázis segítségével több mint 200-szor világították át. A főügyésznek erről bizonyítékai vannak, és nyomatékosan magyarázatot követel majd az Országos Rendőrfőkapitányságtól. Čižnár abszurdnak nevezi az átvilágítások tömegét, amelynek nem szabadna megtörténnie egy jogállamban. A kérdés az, ki volt olyan elszánt, hogy nem átallott visszaélni [rendőrségbeli] pozíciójával”

 

közölte Čižnár szóvivője. A hírek szerint a főügyészt 2017 év végén, 2018 elején is átvilágították. Az ügyben eljárás indult, hamarosan pedig a Belső Ellenőrzés is vizsgálatba kezd.

 

 hirdetes_300x300  

Čižnár megfigyeléséről és átvilágításáról Marián Kočner is beszélhetett – a napvilágra került üzenetek alapján – Peter Tóthtal. Kočner többeknek is negatívan nyilatkozott Čižnárról.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!