Nyitókép: montázs (Körkép.sk)

 

Új, bármiféle érdemi mondanivaló nélkül ért véget a Pátria rádió beszélgetése szombat délelőtt Menyhárt József (MKP) és Ravasz Ábel (Most-Híd) részvételével.

 

Míg Ravasz a sértődött, cserbenhagyott menyasszony szerepét adta elő aki új vőlegényt keres (Drucker pártja lehet az), Menyhártnak csak a saját országos elnöksége és az Összefogás párt által rákényszerített panelek ismételgetése maradt.

 

Magyar Közösségi Összefogás – Az MKP, az Összefogás és a Magyar Fórum közös listán indul a választáson

  hirdetes_300x300   

 

Viszlát, MKP. Jön az Összefogás?

 

A rádióbeszélgetés egyik tanulsága, hogy az MKP ideje Menyhárt vezetésével lejár, helyét fokozatosan az Összefogás veheti át, akik már az elmúlt hetek tárgyalássorozatai során is sikeresebben tematizálták a történéseket. Ők voltak ugyanis azok, akik a Smer leváltását és Bugár elutasítását végül rákényszerítették az MKP elnökére.

 

Király Zsolt: Fontos tanulságok

 

Menyhárttól így elég megmosolyogtató volt hallgatni ugyanezeket a paneleket, amikor az elmúlt hetekben ő és Őry ezzel teljesen ellentétes kommunikációt folytatott. Mi több, a Menyhárt, Őry, Bárdos, Farkas tárgyalódelegáció le is feküdt a Most-Hídnak. Ezt kellett végül helyrehoznia az MKP Országos Elnökségének és az Összefogásnak.

 

Menyhárt és Őry súlyos veresége: Az MKP elutasította a közös listát Bugárral

 

Ravasz: Csak hatalmon tudunk eredményt elérni

 

A Pátria rádióban a Most-Híd alelnöke főleg a káderezés kártékonyságát hangsúlyozta. Elmondta, hogy a kisebbségi képviseletnek kormányon kell lennie ahhoz, hogy eredményeket tudjon elérni. A parlamenti, de ellenzéki jelenlét meglátása szerint legfeljebb arra jó, hogy megőrizzék a jelenlegi status quót. Ravasz szerint ezért is értelmetlen a káderezés. Értsd, Bugár elutasítása, aki hozzájárulhat a parlamentbe való bejutáshoz, és a Smer leváltása, hiszen Ficoékkal kormányozni is lehet.

 

„Sajnálom, hogy az MKP tárgyalódelegációja nem tudta átvinni az elnökségen mindazt, amit kitárgyalt“

 

– panaszkodott Ravasz.

 

„Az Összefogás próbált diktálni,  és azzal konfrontálni bennünket. Az MKP csak moderálta a tárgyalást“

 

– mutatott rá a pártok szerepére a zárt ajtók mögötti tárgyalásokon.

 

„Nagyon csalódott vagyok nemcsak politikusként, hanem tárgyalóként és választópolgárként is. Saját részemről a régiók pártját jó kompromisszumnak tartottam. Nem lett volna tovább versengő viszony, amely úgy néz ki, hogy folytatódni fog“

 

– jelezte előre a várható fejleményeket Ravasz.

 

Menyhárt: A Smer kardinális kérdés

 

Menyhárt József azt hangsúlyozta, hogy nem tudtak a fő, alapvető kardinális kérdésen túllépni. Ez pedig a Smerrel való együttműködés.

 

„Ez a kormány maffiózókat tart arra, hogy újságírókat figyeljenek meg. Ez a kormány embereket tart arra, hogy újságírókat gyilkoljanak meg“

 

– fogalmazott az MKP elnöke.

 

A kérdés Menyhárt szerint az, hogy szeretnének-e partnerei lenni a választások után a Smernek.

 

„Elmondtuk, hogy mi nem. A Híd ebből a kérdésből nem tudott engedni. Mi abba az irányba tudunk haladni, hogy leváltsuk ezt a kormányt. Ezt már előre tisztázni kell, hogy ha odajutunk, elcsábulunk-e. Mi előre le akartuk zárni ezt a kérdést“

 

– nyomatékosította Menyhárt József :Így kizárta, hogy a választások után, ha az összefogás listája bejut a parlamentbe, a Most-Híd négy évvel ezelőtti pálfordulását lemásolva összeállnának a Smerrel.

 

Az MKP elnöke gyenge és határozatlan

 

A műsor vége felé Menyhárt ismét határozatlanságát bizonyította, amikor kétértelműen a következőket mondta:

 

„Semmi sem marad úgy, ahogy van. Ami tegnap volt és ma van, az nem jelenti azt hogy holnap nem fog más irányt venni”

 

– fogalmazott az MKP elnöke megrökönyödést keltve. Kérdés, hogy ilyen hozzáállással a választási kampányban mire számíthat majd az MKP.

 

Menyhárt kiemelte azt is, hogy sok munkája van abban, hogy a Most-Híd és az MKP ilyen közel került egymáshoz.

 

„Azért hiszek a megoldásban, mert ha már eddig eljutottunk, hiszem azt, hogy lesznek még egyeztetések, meghívók is lesznek“

 

– mondta, hozzátéve, hogy a Smer kérdése továbbra is kardinális kérdés.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 12 olvasónak tetszik ez a cikk.