Nyitókép: www.bahna.sk/Lettrich villa

 

Peter Pellegrini kormányfő nem veszi igénybe azt a villát, amit a Kormányhivatal 4,2 millió euróért vásárolt meg egy állami részvénytársaságtól.

 

A külügyminisztérium javaslatára a villa megvásárlásáról még 2018-ban döntött a kormány, idén nyáron pedig sikerült is nyélbe ütni az üzletet.

 

 hirdetes_810x300  

Az államfőnek fenntartott Slavín melletti villa szintén az állam tulajdonában áll, de a lakatlan, elhagyatott villát Rudolf Schuster óta egyetlen államfő sem vette igénybe.

 

Čaputová nem tart igényt a Slavín melletti elnöki villára

 

Egy további villát a Szlovák Nemzeti Tanács irodája vásárolt meg Andrej Dankonak, a parlament elnökének idén júliusban, ám ő sem tart rá igényt.

 

„A kormányfő nem látja értelmét annak, hogy három hónapra átköltözzön egy másik helyre. Szerint az új villa sorsáról a következő kormányfőnek kell döntenie“

 

– jelentette ki Patrícia Macíková, a Kormányhivatal szóvivője.

 

Az ún. Lettrich-villa háromemeletes, a télikerten kívül dolgozószobával, két garázzsal, kétemeletes relaxációs központtal és medencével rendelkezik.

 

A villát a múlt század húszas éveiben építették, és az első Csehszlovák Köztársaság szlovák miniszterének a rezidenciájaként szolgált.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.