Nyitókép: reprofoto (Fb-live)

 

120-140 millió euró bankadóból származó bevétel. Ilyen összeggel számol a Smer a bankonra kivetett új, 0,4 százalékos illetékből, melynek bevezetéséről Robert Fico, a Smer elnöke tájékoztatott.

 

A javaslat holnap kerül a kormány elé.

 

„Közel vagyunk a választásokhoz, így elképzelhető, hogy egyes koalíciós partnerek ezt nem fogják támogatni. Ez esetben képviselői javaslatként nyújtja be a Smer a parlamentben” – hangsúlyozta.

 hirdetes_300x300  

 

A bankadóból származó mintegy 140 millió eurós bevételt különböző szociális programokon keresztül juttatnák vissza az embereknek. Mint elmondta, idén a nyugdíjasok már dupla összegű karácsonyi nyugdíjat kapnak, a Smer pedig jövőre szeretné bevezetni a 13. nyugdíjat.

Szemtelenül magas illetékpolitikája van a bankoknak

 

„Ha a bankok így fognak tovább viselkedni, fel kell készülniük arra, hogy a szociáldemokrata elvesz tőlük és azokat visszaadja az embereknek” – mondta Fico, aki szerint 700 millió eurós haszon mellett a bankoknak semmi szükségük arra, hogy ilyen magas illetékek mellett dolgozzanak.

 

A politikus azt javasolja az embereknek, hogy nézzék meg, mennyi banki illetéket fizetnek a pénzintézeteknek, és mindazért milyen kamatot kapnak. Az emberek szerinte mindig dönthetnek, hogy ilyen feltételek mellett a bankban hagyják-e a pénzüket, vagy inkább otthon tartják.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!