Nyitókép forrása: cas.sk

 

A NAKA az uniós és közvetlen támogatások folyósítását lebonyolító Mezőgazdasági Kifizető Ügynökségnél (PPA) razziázott. Az RTVS közlése szerint egy magas beosztású hivatalnok telefonját elkobozták.

 

A hivatalnok a közmédia beszámolója szerint „visszaosztást” kért az egyik támogatást kérelmező kelet-szlovákiai gazdától. A gazda kérelmét elutasították, mert korábban jogerősen elítélték hitelcsalásért. Csakhogy a PPA-ból megkeresték azzal, hogy van megoldás, és erről üzenetet is kapott. Felhívjuk a figyelmet, hogy az illető PPA-alkalmazott nem magának kért részt a projekt értékéből, hanem többes szám harmadik személyt használt:

 

„Ahhoz, hogy a projekt újra játékban legyen, a projekt értékének 15 százalékát akarják, ami 174 ezer eurót jelent, hogy biztosan elinduljon az egész. Én ezt lecsökkentettem 14 százalékra, mert nekem jött volna 1 százalék, de úgy ítéltem meg, hogy azt nem kérem. De mihamarabb tudnom kellene, az lenne a legjobb, ha még ma, hogy bevállalod-e vagy sem”

 

 hirdetes_300x300  

írta a PPA-alkalmozott a gazdának. A szöveg alapján tegeződnek, tehát ismerik egymást. A Threema applikáción keresztül zajló kommunikációt nemrég az elégedetlen gazdák által alapított Elegünk van! párt képviselői hozták nyilvánosságra, az érintettek vallomást is tettek a rendőrségen ezzel kapcsolatban.

 

A rendőrség hivatalosan egyelőre nem adott ki közleményt a folyamatban lévő nyomozás akadályozásának elkerülése érdekében.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.