Nyitókép: SITA/Ľudovít Vaniher

 

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, Martin Glváč, a parlament smeres alelnöke ma a közösségi oldalán jelentette be távozását.

 

A Facebook-posztjában Glváč kijelentette, hogy soha nem volt hozzáragasztva semmilyen székhez, a távozásával kapcsolatos döntését pedig önállóan hozta meg. Ezt követően a távozó smeres parlamenti alelnök a Most-Híd elnökét, Bugár Bélát is távozásra szólította fel.

 

 hirdetes_300x300  

 „Tudomásul veszem a koalíciós partnerem, Bugár Béla állásfoglalását. Meg vagyok róla győződve, hogy Bugár és a pártja éppen olyan principális lesz saját magával és a többi politikussal szemben, mint amilyen velem szemben is volt. Ezért azt várom, hogy ő is (Bugár – szerk. megj.) mondjon le a parlament alelnöki funkciójáról, hiszen éppen a Most-Híd elnöke volt az, aki a Kuciak-gyilkosság után találkozgatott és társalgott Kočnerrel. Teret biztosítok neki arra, hogy önként távozzon, mert abban az esetben, ha a parlamentben meg fog jelenni egy javaslat a leváltásával kapcsolatban, akkor nem kizárt, hogy a Smer-SD támogatni fogja ezt a javaslatot“

 

– írta Glváč.

 

Glváč bejelentette lemondását

A posztjából távozó alelnök azt állítja, ha bárminemű, Kočnerrel folytatott kommunikáció diszkvalifikációt jelent, akkor mindenkinek vegyék a fejét, akire ez érvényes.

 

„Máskülönben csak lincselésről és gyűlöletkeltésről van szó, nem pedig tisztességről és igazságosságról, ami mögé sokan olyan gyáván bujdosnak“.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.