Nyitókép forrása: tyzden.sk

 

A pozsonyi kerületi bíróság négy letöltendő börtönbüntetésre ítélet Vladimír Mosnárt testisértés előkészítésében való bűnrészességért. A DKFB biztonsági szolgálat egykori alkalmazottja korábban Alena Zsuzsová sofőrje volt, és vádat emeltek ellene Basternák László egykori gútai polgármester meggyilkolása kapcsán is.

 

A mostani ítélet egy testisértéssel kapcsolatos ügyre vonatkozik. Eszerint Mosnár 1500 eurót ajánlott egy ismerősének, hogy egy férfit teleszkópos bottal verjen meg. A bíróság még tavaly meghozta az szabadságvesztésről szóló ítéletet, de Mosnár fellebbezett.

 

Mosnárt Alena Zsuzsovával, a Kuciak-gyilkosság egyik főgyanúsítottjával együtt Basternák László egykori gútai polgármester meggyilkolásával (az eset 2010-ben történt). Basternák meggyilkolásáért Štefan Kaluzt már elítélték, aki szintén a DKFB-nek dolgozott. A biztonsági cég a pozsonyi Sýkora-klán négy vezetőjének egyikéhez, František Borbélyhoz tartozik, aki jelenleg droggal kapcsolatos bűncselekmény miatt nyolcéves börtönbüntetését tölti. Jövőre kérvényezheti a feltételes szabadlábra helyezést.

 hirdetes_300x300  

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.