Nyitókép forrása: ta3.com

 

A felmérések a szlovákiai vásárlók 60 százaléka készpénzt használ, és ez az arány az elmúlt időszakban semmit sem csökkent. A pénzügyminiszter a minap felszólította a „szlovákokat”, hogy gyakrabban használják a bankkártyáikat a készpénz helyett, mert ezzel is segítik a szürkegazdaság elleni harcot.

 

A pénzügyminisztérium most olyan terven dolgozik, amely kiszélesítené a bankkártyahasználatot.

 

Bár Szlovákia az elsők között vezette be az érintéssel történő fizetést a 20 eurónál nagyobb összegekre, a Visegrádi Négyek többi országával összehasonlítva jócskán le van maradva a bankkártyás fizetések arányát tekintve.

 hirdetes_400x285  

 

A vállalkozók nagy része idegenkedik a bankkártyás fizetésektől. Részben azért, mert annak bevezetése jelentős költségekkel jár. És persze vannak olyanok is, akik amiatt ragaszkodnak a készpénzforgalomhoz, mert könnyebb manipulálni a forgalmi adatokkal.

 

A pénzügyminisztérium a TA3 hírtelevízió beszámolója szerint intézkedéseket tervez a bankkártya-használat kiszélesítésére. Létrehoznak egy munkacsoportot azzal a céllal, hogy segítsék a POS-terminálok megjelenését a vállalkozásoknál.

 

Kérdés, hogy nem késett-e meg az igyekezetük. A legújabb trend szerint ugyanis a bankkártyák belátható időn belül kiszorulnaka  fizetési megoldásokból, helyüket pedig átveszi a telefonnal történő fizetés.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!